La Falla Mariano Benlliure revela què hi ha darrere d’EA!, el seu projecte social i solidari per a l’exercici 2022/23

23 maig 2022|Burjassot

EA! Només dues lletres entre signes d’exclamació i en majúscules que, no obstant això, han alçat expectació a Burjassot fins que, divendres passat 20 de maig, la Falla Mariano Benlliure-Séquia a de Tormos, també coneguda com a Falla de l’Empalme per estar situada en aquest barri, va revelar què hi ha darrere d’aquesta interjecció, EA!, que la RAE defineix com a “expressió que s’usa per a animar o estimular a fer alguna cosa o per a expressar la decisió de fer-ho”.

I així ha sigut. El Centre Cultural Tívoli acollia la setmana passada la presentació oficial d’EA!, projecte solidari i social que la comissió de Mariano Benlliure-Séquia de Tormos ha gestat per a dur a terme durant l’exercici de 2022/23. La presentació va comptar amb la presència de les màximes representants de la festa valenciana: les falleres majors de València, Carmen Martín i Nerea López, que van conformar el quadre d’honor juntament amb Sergio Verdejo, president de la comissió; Leila Jiménez, fallera major infantil i Álvaro Chico, president infantil. Com a autoritats convidades, l’alcalde de Burjassot, Rafa García va ser present juntament amb la regidora de Falles, Estefanía Ballesteros i altres membres de l’Equip de Govern.

Després de la benvinguda als presents, la vicepresidenta segona de la comissió i component de la delegació de Solidaritat, Mª José Blanco Ballester, qui va exercir de conductora de la presentació, va revelar, per fi, la quantitat de valors que s’amaguen després del projecte solidari EA!: Empalme associa, Empalme ajuda, Empalme secunda, Empalme actua, Empalme assisteix i Empalme aferma. Quasi res. Amb totes aquestes premisses, la comissió de Mariano Benlliure realitza tota una declaració d’intencions deixant clar que, a més del vessant festiu, la falla també té una clara vocació solidària i d’acció social.

I enguany, EA! i totes les accions solidàries que es desprenguen d’aquest projecte al llarg de l’exercici, aferma el seu compromís amb AVAPACE, l’Associació Valenciana d’Ajuda a la Paràlisi Cerebral, una entitat a la qual la falla dedica la seua iniciativa solidària per tercera vegada, a més, l’any en què l’entitat compleix el seu 50 aniversari. Però a més, la Falla de l’Empalme continua sumant perquè en aquest exercici incorpora al seu projecte solidari a l’associació Tots Junts Podem, una entitat sense ànim de lucre, nascuda a València en 2012, que treballa per a la integració social de joves i adolescents amb alguna mena de discapacitat intel·lectual o funcional. Representants i socis i sòcies de totes dues entitats van prendre la paraula per a agrair a la comissió de Burjassot el seu compromís i implicació, “contribuint a la difusió, sensibilització social i inclusió de les persones amb paràlisi cerebral i amb discapacitat funcional”.

Durant la presentació d’EA! es va anunciar, entre altres accions futures, que ja estan a la venda les noves polseres solidàries, el benefici de les quals serà enguany per a Tots Junts Podem, podent-se adquirir aquestes durant tot l’exercici i, com a data més pròxima, en el Festival de Danses organitzat per la comissió que se celebrarà dissabte que ve 18 de juny. D’altra banda, ja està en marxa també l’organització de la III Sant Silvestre-Avapace que tindrà lloc el 18 de desembre. En aquest cas, la recaptació de la cita esportiva, lúdica i solidària serà íntegrament per a Avapace.

Així mateix, també es va avançar que, com a colofó a tot l’exercici faller en curs i en connexió amb EA! els dos monuments de l’Empalme per a 2023, tant la falla gran com la infantil, inclouran alguna escena o ninot relacionades amb el projecte solidari i amb les dues associacions amb les quals es treballarà. El propi responsable, l’artista faller Carlos Herrero, faller també de la comissió, es va encarregar de prendre la paraula per a explicar el que té al cap per a plasmar, amb el seu art, tot el que implica EA!