La marxa del circuit RunCáncer 2021 es celebrarà a Burjassot el 17 d’octubre

15 juliol 2021|Burjassot

Reunión Run Cáncer

Després d’un 2020 protagonitzat per la cancel·lació de totes les cites de caràcter social, entre elles també les que combinen esport, salut i solidaritat, el calendari del 2021 va poblant-se, a poc a poc, de nous i il·lusionants reptes que tornaran sempre que la pandèmia vaja sent cada vegada més un mal record que una realitat.

Pensant en això, en la tornada a l’activitat, ja s’ha fixat una pròxima data per a la celebració de la marxa RunCáncer de Burjassot la qual, si tot va bé, se celebrarà el diumenge 17 d’octubre. De la seua organització han estat parlant, en una reunió mantinguda aquest matí en el Consistori, l’alcalde del municipi, Rafa García, i els regidors de Sanitat i Serveis Municipals, Isabel Mª Mora i Manuel Pérez Menero, respectivament, amb diferents representants de l’Associació Espanyola contra el Càncer-València. Concretament han assistit a la trobada Lola Angresola, presidenta de la Junta Local contra el Càncer de Burjassot; Sergio Moreno, coordinador territorial de les Juntes Locals de la zona Nord i pertanyent a la Unitat de Sostenibilitat Econòmica i Laura Mora, treballadora Social adscrita a l’àrea de Programes i Serveis.

Els representants municipals han mostrat un suport total a l’associació per a la recuperació i celebració d’aquesta cita anual del circuit RunCáncer, que té com a objectius principals conscienciar sobre la importància de la vida saludable com a factor de prevenció enfront del càncer i la unió de la societat per a recaptar fons en favor de la investigació oncològica. Al marge de la gran acceptació que sempre té a Burjassot aquesta cita solidària amb el càncer, Sergio Moreno ha volgut destacar que “Burjassot és un dels municipis que, amb bastant diferència, més socis i sòcies aporta a l’AECC i és ací precisament, en la família de socis i sòcies, on se sustenta econòmicament tots els programes que podem dur a terme”.

D’altra banda, a través d’aquesta trobada, els responsables de l’AECC València també han explicat als membres de l’equip de govern la important labor que des de l’entitat es fa en matèria de suport a pacients i familiars. En aqueix sentit, cal destacar l’atenció psicològica amb teràpies individuals i de grup, tant de manera en línia com física i assistència en hospitals valencians, així com atenció social, fent costat a pacients i familiars en tràmits i processos derivats de la malaltia que passen des d’ajuda a l’allotjament mentre dura el tractament, acompanyament a l’hospital o sol·licitud d’ajudes econòmiques, entre altres accions molt útils per als pacients en moments complicats.

L’AECC té un telèfon de contacte que és el 900 100 036 i una pàgina web que és 24horas.aecc.es.