La Policia Local de Burjassot deté a un individu que utilitzava un uniforme de Protecció Civil per a traficar amb cocaïna

9 maig 2020|Burjassot

drogas

La Policia Local i Policia Nacional de Burjassot li confisquen un total de 75 grams de cocaïna i 9.600 euros distribuïts, entre el cotxe i el seu domicili, durant un registre en el qual ha participat “Boss”, el gos de la Unitat Canina de la PLB

Agents de la Policia Local de Burjassot han detingut a un veí de Paterna per un presumpte delicte de tràfic de drogues, després d’intervindre-li una bossa amb cocaïna juntament amb una llibreta amb anotacions referides a suposades vendes d’aquesta substància al detall i quasi 200 euros en moneda fraccionada.

La detenció es va produir a les 12 hores del passat divendres, 8 de maig, quan agents de la Policia Local de Burjassot van ordenar l’alt a un vehicle en l’encreuament del carrer Cervantes amb el carrer Almara, en sospitar del seu conductor, atés que portava un uniforme de Protecció Civil i els policies no l’han reconegut com a membre de l’agrupació local. Després de donar l’alt al vehicle, van observar que en el seient posterior viatjava un segon home.

En ser requerit el conductor sobre l’uniforme que vestia, aquest va oferir un relat inconnex i va mostrar una actitud nerviosa, per la qual cosa l’Intendent al comandament li va demanar que s’identificara i isquera del cotxe per a realitzar un examen superficial de l’interior del vehicle.

Durant el reconeixement, l’agent va descobrir en la catifeta davantera esquerra, una borsa de color negre en l’interior del qual hi havia un embolcall amb una substància en pols de color blanc que, després de ser analitzada amb els reactius per a la detecció de drogues, va resultar ser cocaïna, amb un pes de 10,581 grams.

Entre les pertinences del conductor, la Policia Local de Burjassot va trobar 192,58 euros, fraccionats en bitllets de 50, 20, i 10 euros així com algunes monedes. Al costat dels diners, hi havia una llibreta amb anotacions presumptament referides a anteriors vendes d’aquesta substància il·lícita, en les quals es recollien dades com, quanties dispensades, diners cobrats i fins i tot fiat als seus clients.

Per tot això, els policies van procedir a la detenció de l’home, espanyol i de 52 anys, com a presumpte autor d’un suposat delicte contra la salut pública i al seu trasllat a les dependències de la Comissaria de la Policia Nacional de Burjassot-Godella per a la instrucció del corresponent atestat i seguiment de la investigació per part dels membres d’aqueix Cos Policial.

Els indicis obtinguts fins a aqueix moment van fer sospitar als agents de la Policia Nacional que el detingut poguera ocultar una major quantitat de droga i altres efectes procedents del delicte de tràfic de drogues a l’interior del seu domicili.

Per això, durant la mateixa vesprada del divendres, funcionaris de la Policia Nacional, secundats per la Unitat Canina de la Policia Local de Burjassot, composta pel pastor alemany de nom “Boss” i la seua guia, van practicar un registre en el referit domicili, on van trobar diversos embolcalls com el confiscat en el moment de la detenció, contenint un total aproximat d’uns 65 grams de cocaïna i uns 9.400 euros en bitllets i moneda fraccionada.

A més de la droga, els diners i la llibreta, s’han intervingut dos telèfons mòbils i una targeta SIM guardada en una bossa renyonera, així com el vehicle. Tant el conductor com el seu acompanyant han sigut proposats a més per a sanció per incompliment de les mesures de mobilitat durant l’estat d’alarma, ja que cap d’ells disposava de justificació per a estar en la via pública i a bord d’un mateix cotxe.

L’actuació policial és conseqüència del pla conjunt d’actuació establit per les Prefectures de la Policia Local de Burjassot i de la Policia Nacional de la Comissaria de Burjassot-Godella després de la detecció de nous mitjans de transport i ocultació de drogues utilitzats per les organitzacions delictives per a intentar burlar les actuacions policials durant la vigència de l’estat d’alarma.