L’Ajuntament de Burjassot presenta una exposició i un llibre sobre el seu centenari

20 novembre 2015|Burjassot

El 14 d’agost de 1915 tenia lloc la primera sessió plenària de l’Ajuntament de Burjassot. Era l’inici del treball que s’anava a desenvolupar en la Casa Consistorial en la qual també es van albergar les Escoles de l’època, sent alcalde del Consistori Roque Riera Juan; un treball que ha arribat fins a l’actualitat i que suposa la celebració del centenari de la Casa Consistorial.

Per commemorar aquesta data i destacar encara més si cap el suport i la participació de tots els veïns i les veïnes de Burjassot, que fins i tot van aportar fons per a la construcció de l’edifici, l’Ajuntament de Burjassot presenta, dimarts que ve 24 de novembre a les 18.30 hores en el propi edifici Consistorial, una exposició en la qual es fa un recorregut històric de la construcció de l’edifici en el qual, a través de diferents panells, es poden veure imatges del projecte de construcció, plànols o comprovar qui van fer possible la construcció del mateix. Abans d’aquesta presentació, es durà a terme la lectura d’un Manifest Institucional per recordar aquesta data tan important per als burjassoters.

En aquesta vesprada tan marcada en la història de Burjassot, es presentarà també el llibre 1915-2015. Centenari de la construcció de la Casa Consistorial de Burjassot, escrit per Robert Blanes, Ángel López, Mª Amparo López i Vicente Sanchis, en el qual s’arreplega la història de l’edifici, com va sorgir la idea de la seua construcció, imatges del projecte i plànols o la biografia de l’alcalde de l’època.

Des del Consistori conviden tot el municipi perquè participen en les activitats programades i coneguen la història de la Casa Consistorial i el gran treball que van realitzar els veïns de l’època perquè la seua construcció fóra una realitat.