Les Biblioteques Municipals dediquen novembre a “El Principito”, al Dia Universal del xiquet i al Dia del Llibre Valencià

5 novembre 2018|Burjassot

Animación Lectora noviembre

L’equip de Biblioteques de Burjassot ho té tot a punt per a oferir, durant tot el novembre, diferents activitats d’animació lectora pensades per a totes les edats. A les presentacions de llibres, pensades per a públic adult, s’uniran les activitats per als més menuts a la Biblioteca Infantil, “Los peques en la radio” en col·laboració amb Burjassot Ràdio i la celebració d’una nova sessió del Club de Lectura.

Tot això en un mes en què, des de les Biblioteques, es celebrarà també el 75 Aniversari de la publicació de “El Principito” , així com el Dia Universal del xiquet i el Dia del Llibre Valencià, dies que es commemoren el 20 de novembre, en tots dos casos.

Les activitats començaran el dimecres 7 de novembre a les 18 hores a la Biblioteca Infantil amb l’animació dedicada al 75 Aniversari de “El Principito”, l’obra d’Antoine de Saint- Exupéry. L’activitat començarà amb el visionat d’un vídeo sobre la història d’aquest petit príncep per a, després, obrir un debat per al foment de l’expressió oral i la comprensió lectora. Per a finalitzar l’activitat, es repartirà un resum del conte perquè tots els participants practiquen l’escriptura manuscrita i pinten diferents dibuixos relacionats amb la publicació.

Just una setmana més tard, el dijous 15 de novembre tindrà lloc la segona animació del mes, dedicada a l’autor Antoine de Saint-Exupéry. En aquest cas, l’animació començarà amb una entrevista al mateix autor interpretada per dos voluntaris que participen en l’activitat. Una vegada finalitzada la primera part de l’animació, en la qual els participants coneixeran la vida literària de l’autor, es repartirà un full retallable en forma de marca pàgines que els xiquets i xiquetes podran decorar.

Un dia més tard, el divendres 16 de novembre a les 19.30 hores el protagonisme serà per a la poesia amb la presentació del poemari d’Isabel Núñez Jiménez, “Aún hay tiempo”. Una presentació en la qual es comptarà amb la participació de Manuel Sánchez Pérez- Seoane, autor del pròleg i d’Antonio Carmona, els quals acompanyaran a l’autora. Serà a la Casa de Cultura.

El dilluns 19 de novembre la Biblioteca Infantil comença la setmana amb la celebració del Dia Universal dels xiquets i del  Dia del Llibre Valencià, dues jornades molt importants per a aquest servei municipal. En una activitat que tindrà lloc en valencià, i a través del joc, es donaran a conéixer els drets dels xiquets, després de la lectura del llibre “Els drets dels infants. Dotze normes imprescindibles per a gaudir de la infància”, de l’editorial SM Unicef. Durant l’activitat es crearan làmines en cartolina i, per als més menuts, hi haurà dibuixos per a acolorir.

Després d’ajornar-la per les inclemències meteorològiques, el divendres 23 de novembre tindrà lloc la presentació del poemari de Josep Ferrer Guzmán “D’ençà i d’enllà”, de l’editorial NPQ Editors. La presentació del poemari, que tindrà lloc a les 19.30 hores a la sala d’audiovisuals de la Casa de Cultura, comptarà amb la participació de Rafael Roca Ricart, professor de la Facultat de Filologia, investigador i especialista en la figura de Teodoro Llorente.

Per a tancar el mes, el dijous 29 de novembre serà la tradicional vesprada del Mercat del Bescanvi de llibres, en la planta baixa de la Casa de Cultura, de 17.30 a 19.30 hores i, el divendres 30 de novembre tindrà lloc una nova sessió del Club de Lectura, aquest mes dedicada a Eduardo Mendoza i a la seua novel·la “El misterio de la cripta embrujada”. La sessió serà a les 19 hores a la Casa de Cultura.