Les Biblioteques Municipals comencen març amb la presentació del llibre ‘Erika y el tiempo’, de Javier Vayá Albert

4 març 2024|Burjassot

Des de 07/03/2024 fins a 07/03/2024

En un mes dedicat al Dia de la Poesia i del Teatre i en el qual les Falles també seran protagonistes de les animacions lectores, l’equip de les Biblioteques Municipals de Burjassot començarà març amb la presentació d’una nova publicació literària.

Dijous que ve 7 de març, a partir de les 19 hores, la Sala d’Audiovisuals de la Casa de Cultura acollirà la presentació del llibre Erika  y el tiempo, de Javier Vayá Albert, editat per Loto Azul Editorial.

Erika y el tiempo és, entre moltes altres coses, una història de (no)amor, una novel·la (anti)romàntica, la qual transita entre el realisme brut i el terreny fantàstic i que planteja temes com la creació artística, el pas del temps o el feminisme i els nous paradigmes socials. Una (anti)novel·la que habita al marge dels codis i cànons propis del gènere i que parla dels camins irremeiablement divergents que pren una antiga parella.

Marc, un dels protagonistes, és el típic poeta maleït ancorat en el passat i el dolor. Mentres que Erika, que té una espècie de do sobrenatural o accés a altres plans o dimensions, aprén a estimar-se i gestionar-se, a transcendir més enllà de la tragèdia i el propi espai i temps. Ell és l’home arrelat al privilegi que no entén que tot canvia mentres que ella és l’evolució necessària, el nou món naixent, implacable i bell.

Javier Vayá Albert naix a València en 1973 i és poeta i narrador, encara que ha exercit diversos treballs aliens al món de la literatura. Ha col·laborat escrivint sobre cinema i literatura en diversos mitjans digitals com Cinetelia, Achtungmag, La huella digital o La Galla Ciencia, entre altres. Ha participat en antologies com Vinalia Trippers, Bufet libre, del col·lectiu València Escribe, en el llibre fotogràfic Perdidos, sobre poesia underground, o Lift Off Bowie, de La Galla Ciencia, així com en diferents antologies solidàries. És autor del llibre de relats i poemes El peso de lo invisible (Alacena Roja, 2014) i dels poemaris Ascendiendo a lo profundo (El Petit Editor, 2017) i Sexo, drogas, poesía i rock and roll (El Petit Editor, 2018) entre altres publicacions.

Javier estarà acompanyat, en la presentació, per Manuel Garcés.