Les Biblioteques Municipals programen un mes de maig centrat en la cura del medi ambient

11 maig 2022|Burjassot

lectura

Implicats en la conscienciació ambiental, les actituds i els valors cap al medi ambient, les Biblioteques Municipals de Burjassot han preparat per a aquest mes de maig diferents accions de foment de la lectura relacionades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). A més, en aquest mes, també es commemorarà el Dia Internacional dels Museus.

La primera animació del mes serà el dijous 12 de maig amb “Ocells migra…què?”, una activitat per a commemorar el Dia Mundial dels Ocells migradors. En l’activitat, que començarà a les 18.00 hores a la Biblioteca Infantil, la tècnic reunirà els participants en la catifa d’històries per a parlar sobre els ocells i conéixer el significat de la paraula “migració”. L’activitat finalitzarà donant a conéixer diferents llibres sobre la cura del planeta i contes on les protagonistes són els ocells. També es realitzarà un taller per a crear un pic d’ocell migrador, concretament, d’una cigonya.

La següent animació lectora serà el dimarts 17 de maig amb la qual es commemorarà el Dia Mundial del Reciclatge (ODS 12). Aquesta animació, que serà també a les 18.00 hores a la Biblioteca Infantil i arriba amb el títol ‘Ens ajudeu a cuidar el planeta? Les tres erres (3-r): reduir, reutilitzar, reciclar‘, començarà amb una assemblea per a fomentar la comunicació i la participació. Els participants aprendran què és el reciclatge, quins contenidors existeixen per a dur-ho a terme correctament i quin color té cadascun d’ells, a més de la importància del reciclatge. Després d’aquesta primera fase de l’activitat, hi haurà una part pràctica en la qual els participants mostraran tot el que han aprés i podran fer també una manualitat.

El divendres 20 de maig, a les 19.00 hores, Enrique Molina Carrión presentarà el seu llibre “Selva en las venas”, d’Almed Edicions. En aquest cas, l’activitat tindrà lloc a la Sala d’Audiovisuals de la Casa de Cultura. Nascut a Burjassot, Enrique ha publicat abundant material didàctic sobre art, naturalesa i esport, així com reportatges en revistes de turisme, història i fullets turístics de la Comunitat Valenciana.

Arribant al final del mes de maig, el dia 25 a les 18.00 hores, l’animació lectora commemorarà el Dia Internacional de la Diversitat Biològica i els participants en la mateixa, basada en el llibre “El retorn de Villarina”, rebran informació sobre tots els elements que componen la biodiversitat, el seu significat i la importància mediambiental que té. A més, hi haurà una lectura en veu alta i un taller de papiroflexia.

Un dia més tard, el dia 26 i com cada últim dijous de mes, serà el Mercat del Bescanvi de Llibres, de 17.00 a 19.00 hores en la planta baixa de la Casa de Cultura i el divendres 27 de maig es tancarà el mes d’activitats amb una nova edició del Club de Lectura, a les 19.00 hores a la Casa de Cultura. Aquest mes estarà dedicat al llibre Mujeres, de Charles Bukowski.