Els instituts de Burjassot participen en la conferència- monòleg ‘Eso no es amor’ dins de la programació del 8M

26 febrer 2024|Burjassot

Des de 28/02/2024 fins a 28/02/2024

La programació per a commemorar el 8M, Dia Internacional de les Dones, continua avançant a Burjassot. Els joves seran els protagonistes de la segona activitat que portarà a terme la Regidoria d’Igualtat i Feminisme, dirigida per Yolanda Andrés, a través de la Unitat d’Igualtat- Espai Dona, en la qual es posarà l’accent en la prevenció i detecció precoç de possibles casos de violència de gènere.

El dimecres 28 de febrer, la cita per a l’alumnat dels instituts de Burjassot i per a les associacions i entitats de joves serà en el Centre Cultural Tívoli. A partir de les 11.30 hores, podran participar en la conferència-monòleg ‘Eso no es amor’, de la mà de Marina Marroquí.

Esta activitat gira entorn dels mites de l’amor romàntic i les violències masclistes narrades en primera persona. El monòleg, de dos hores de duració, aborda en clau d’humor el pensament crític de la joventut i la interiorització tòxica de l’amor romàntic. Per a fer-ho, Marina Marroquí conta la seua història de violència de gènere: com va caure, com la va detectar, com va eixir i la va superar, i aporta també ferramentes a l’alumnat per a la detecció precoç de les violències masclistes.

Marina és educadora social, especialista en Violència de Gènere i autora de ‘Eso no es amor: 30 retos para trabajar la igualdad” i ‘Eso no es sexo: otra educación sexual es urgente’. Ha impartit tallers de prevenció i detecció precoç de violència de gènere en adolescents a més de 120.000 joves, i ha format a professionals de l’àmbit policial, jurídic, sanitari i educatiu en la detecció i intervenció amb víctimes de violència de gènere.

Divulgadora i activista, creu fermament que la prevenció, formació i sensibilització són el camí per a erradicar la violència de gènere i en la necessitat urgent de reparar el mal de les víctimes perquè tornen a construir-se després del maltractament, bandejar la por i que tornen a ser felices i sobretot lliures.

Esta genial divulgadora ha sigut reconeguda com una de les 25 dones més importants de la història de la Comunitat Valenciana per les Corts Valencianes, amb el premi Ana Tutor i el premi Menina Contra la Violència de Gènere, entre altres reconeixements.