Els Pressupostos Participatius Infantils de Burjassot, premiats en la tercera edició dels Premis Participa-Acció de la Generalitat Valenciana

9 gener 2024|Burjassot

Presu Infantiles

El treball ben fet sempre té el seu recompensa. Esta frase resumix a la perfecció la gran labor que des de l’Ajuntament de Burjassot, a través de les Regidories de Participació Ciutadana i de Protecció dels Drets de la Infància, dirigides per Yolanda Andrés, s’està desenvolupant en el municipi perquè la ciutadania siga part fonamental en les decisions del Consistori.

Bon exemple d’això és el premi que la Generalitat Valenciana ha atorgat a l’Ajuntament de Burjassot, per la seua proposta de “Pressupostos participatius infantils”. Este projecte, que té com a objectiu involucrar a la infància i adolescència en la participació de projectes que són del seu interés, s’ha alçat amb el segon premi dels Premis Participa-Acció, dotat amb 3.500 euros i un diploma acreditatiu.

La primera edició de la campanya dels Pressupostos Participatius Infantils de Burjassot completava, fa uns mesos, la seua fase de votació de propostes en els diferents centres escolars, sent els dos projectes que es duran a terme la instal·lació de dues tirolines, una en el Plaza de la Concòrdia i l’altra al Parc de La Granja. Esta última se situarà en la zona del rocòdrom que també s’ha dut a terme gràcies al Consell de Participació Ciutadana en el qual, en este cas, els adults, també trien entre diferents projectes, els millors per al gaudi de tot el municipi.

Així mateix, s’ha instal·lat un parc infantil, pensat per a les xiquetes i xiquets més menuts de la casa al Parc María Marzo.

L’objectiu dels Pressupostos Participatius Infantils, que enguany tenien una dotació inicial de 50.000€, la qual es va ampliar fins als 75.000€, és involucrar a les xiquetes i els xiquets en la definició de la despesa pública en aspectes del seu interés. L’opinió de tots els sectors de la població és un eix de treball fonamental per a l’Ajuntament de Burjassot, per a continuar invertint en millores en diferents aspectes als carrers i places de la població.