Mascareta obligatòria en exteriors i ampliació del passaport covid, nova normativa sanitària per a les festes de Nadal

23 desembre 2021|Burjassot

pasaporte covid

El Govern d’Espanya ha aprovat hui (23-12-2021) un Reial decret pel qual s’adopten noves mesures urgents de prevenció i contenció per a fer front a la crisi ocasionada per la #COVID19. La mesura principal és establir l’ús obligatori de la mascareta en espais a l’aire lliure d’ús públic o oberts al públic per a les persones de 6 anys endavant, a excepció de durant la pràctica esportiva individual i en els espais naturals mantenint la distància mínima de 1,5 metres amb no convivents.

L’ús de la mascareta continuarà sent obligatori, a més, en espais tancats d’ús públic, espais tancats oberts al públic i en el transport públic de qualsevol tipus i en el transport privat complementari de fins a 9 places si els usuaris no conviuen en el mateix domicili.

Per part seua, la Generalitat València ha aprovat hui (23-12-2021) una nova resolució que ja es pot consultar en el DOGV ampliar els espais d’exigència de la presentació del certificat de vacunació, prova diagnòstica o certificat de recuperació covid19, en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, per a majors de dotze anys, inclosa aquesta edat, als següents espais:

– Llocs tancats i oberts on es preste servei de menjar o beguda, per empresa de negoci (servei d’àpats, self-service…) o per empresa d’hostaleria i restauració que preste aquest tipus de servei.

– Cinemes, sales multifuncionals, circs i seus festeres, on es preste durant el desenvolupament de l’actuació, activitat o ús del local, servei de menjar o beguda per establiment d’hostaleria i restauració, per empresa de negoci (servei d’àpats, self-service….), per mitjans de la pròpia organització, o es consumisca menjar o beguda aportats per les pròpies persones.
– Festivals de música que se celebren en espais tancats i en espais a l’aire lliure on no siga factible l’ús de màscara de manera permanent.
– Espais amb servei de restauració situats en allotjaments turístics, instal·lacions esportives i centres especialitzats d’Atenció a Majors (CEAM), centres integrals de Majors (CIM) i centres assimilats com a clubs de convivència per a persones majors i similars.
– Gimnasos on és necessari l’ús permanent de la mascareta i piscines cobertes.

Les mesures entraran en vigor a partir del 24 de desembre de 2021 i s’estendran, almenys, fins al 31 de gener de 2022.