Pamela Palenciano presenta, a Burjassot, l’espectacle ‘No sólo duelen los golpes’

16 novembre 2023|Burjassot

Des de 21/11/2023 fins a 21/11/2023

Burjassot està immers en la programació que l’Ajuntament, a través de la Regidoria d’Igualtat i Feminisme dirigida per Yolanda Andrés, ha organitzat per a commemorar el 25N, el Dia Mundial de l’Eliminació de la Violència contra les Dones. A les exposicions, xarrades i tallers ja celebrats s’uneix, dimarts que ve 21 de novembre, l’espectacle teatral No sólo duelen los golpes, de l’actriu, comunicadora i activista feminista Pamela Valenciano. La representació tindrà lloc a les 18.30 h, en el Centre Cultural Tívoli, amb entrada lliure i gratuïta.

No sólo duelen los golpes és un monòleg, amb pinzellades d’auto ficció, que fa connectar al públic amb la història universal de les violències masclistes i la construcció històrica d’estereotips. Una història universal basada en la vivència personal de Palenciano i la seua primera relació de festeig, una relació que es va tornar violenta al llarg dels sis anys que va durar. Partint de si mateixa i dels personatges que interpreta, i servint-se d’un humor àcid i irònic i de la ruptura de la quarta paret a través de la mímesis i la interpel·lació al públic, Pamela Palenciano persegueix mantindre viu el seu activisme convençut contra les violències masclistes, a través del teatre.

En 2003, Pamela Palenciano va iniciar el projecte No sólo duelen los golpes com una exposició fotogràfica que, més tard va evolucionar a un taller de prevenció de violència de gènere destinat a instituts i centres de secundària. Actualment, s’ha convertit en un potent monòleg teatral que aborda la violència masclista de manea lúcida i intel·ligent.