Pío Rafael Romero presenta el seu llibre, “Nueve blanco”, a la Casa de Cultura

14 maig 2024|Burjassot

Des de 16/05/2024 fins a 16/05/2024

El dijous 16 de maig, la Casa de Cultura de Burjassot acollirà una nova presentació literària. En esta ocasió, i dins de les accions de dinamització de la lectura de les Biblioteques Municipals, serà l’autor Pío Rafael Romero el que presente el seu llibre, Nueve blanco, a les 19.00 hores. En la presentació, Pío Rafel estarà acompanyat d’Emilio García Giner, tècnic de gestió del Patrimoni Artístic de l’Ajuntament de València i director de la Biblioteca Pública de Marxalenes, “Joanot Martorell”.

Editat per NPQ Editores del Grup Editorial Sargantana, Nueve blanco és una novel·la negra que aborda un cas real, sense resoldre des de 1946, davant el qual l’autor imagina una solució novel·lada i versemblant alhora que recrea de manera fidel els costums i la vida sociopolítica de l’època a Cuba.

En la matinada del diumenge 24 de març de 1946 va succeir a l’Havana un fet insòlit: el robatori del valuós diamant indicador del quilòmetre zero de la carretera central. S’exhibia incrustat i molt protegit en el sòl del saló dels Passos Perduts del Capitoli Nacional. La joia provenia de la corona del tsar Nicolás II, i abans va pertànyer a María Antonieta. L’assumpte es va comparar als «treballs» de l’estil d’Arsenio Lupín: portes tancades sense forçar, no es van trobar petjades, pistes falses i iròniques deixades pels lladres…

S’utilitza el succés real, no esclarit, i s’entrega una novel·la amb una deliciosa prosa, condimentada amb amaniment del Carib i la mescla de protagonistes de ficció amb fets i personatges històrics de l’època. El còctel s’amanix amb veraces revelacions històriques poc conegudes, fins i tot amagades; alhora que porta al lector per l’embruixadora ciutat de l’Havana.

Pío Rafael Romero ha publicat diferents obres i participat en diferents cercles culturals, igual que en diversos concursos. Des de fa quatre anys impartix tallers d’escriptura creativa per a Grup Editorial Sargantana. És col·laborador de la revista La Voz Lajera que s’edita semestralment a Miami, on publica cròniques i ressenyes.