Pròximes jornades de donació de sang, a Burjassot, al febrer

7 febrer 2023|Burjassot

Des de 21/02/2023 fins a 21/02/2023

La unitat mòbil del Centre de Transfusió de Sang de la Comunitat Valenciana, amb les seues campanyes per a incentivar la donació, visita de nou Burjassot i, al llarg de febrer, la ciutadania podrà donar sang en la localitat, fins a tres ocasions més, després de la primera jornada de donació que va tindre lloc, en la planta baixa del Consistori, en la vesprada del dilluns 6 de febrer.

La pròxima jornada de donació està prevista per a dilluns que ve 13, en el col·legi de la Nativitat de La nostra Senyora, situat en el número 2 del carrer Espartero, a poca distància de l’estació de metro de Cantereria. Els donants podran acudir de 9.30 a 13.30 hores. La tercera cita amb la solidaritat en forma de sang, tindrà lloc en el Centre de Formació Professional ‘Aula Campus’, en l’avinguda del Rajolar, el dimarts 21 de febrer i l’horari de donació, serà de 9.30 a 13.30 hores i de 16 a 20 hores. Finalment, el dimarts 28 de febrer, últim dia del mes, l’IES Federica Montseny cedirà la seua biblioteca en una quarta jornada de donació, preparada exclusivament per al professorat i l’alumnat del centre educatiu. Podran donar sang de 9 a 13.30 hores i de 16 a 20 hores.

Des del Centre de Transfusió agraeixen per endavant la solidaritat ciutadana sense deixar de recordar que una donació, un mig litre de sang aproximadament, pot salvar fins a tres vides i que, la sang és un fluid vital que no es pot fabricar i que es necessita, diàriament i en molta quantitat, als hospitals, sent crucials les transfusions per a tractar nombroses patologies, abordar accidents o completar el tractament en pacients amb malalties oncològiques o altres de llarga duració.

Així mateix, el centre sanitari valencià informa que poden ser donants de sang les persones d’entre 18 i 65 anys que pesen més de 50 quilos i gaudisquen de bona salut. A més, es recorda que no és necessari acudir en dejú per a sotmetre’s a la donació.