Variada programació a Burjassot en el Dia Internacional de les Ciutats Educadores

27 novembre 2018|Burjassot

Des de 30/11/2018 fins a 30/11/2018

Burjassot Ciudad Educadora noviembre 2018

Amb motiu del Dia Internacional de les Ciutats Educadores que se celebra el pròxim 30 de novembre, l’Ajuntament de Burjassot, mitjançant la regidoria d’Educació que dirigeix la regidora Olga Camps ha tancat una variada programació que integra a bona part de la comunitat educativa com són els escolars del municipi, el professorat i les famílies. Es tracta d’una sèrie d’actes que contribueixen a continuar treballant dins del Pla de “Burjassot, Ciutat Educadora”.

D’una banda, el 30 de novembre, en els centres escolars s’impulsarà l’esmorzar saludable, a través del Programa Municipal d’Educació Alimentària. Per a això, es proposarà als alumnes i les alumnes dels centres escolars a portar al col·legi, per a esmorzar, un entrepà saludable, que no continga companatges ni cremes de cacau. L’objectiu d’aquesta iniciativa és intentar establir juntament amb el dia de la fruita, que ja se celebra en diferents centres escolars, un esmorzar més saludable, lliure de sucre i d’excés de greixos saturats.

D’altra banda, en el CEIP Fernando de los Ríos a les 12h, un grup d’alumnes de 3r d’Infantil a 6é de Primària, amb edats compreses entre els 5 i els 12 anys, interpretaran una cançó la lletra de la qual està relacionada amb les ciutats educadores per a commemorar aquesta jornada de caràcter internacional. A més, es plantarà, simbòlicament, el “Arbre de la Ciutat Educadora”. Amb la intenció de recordar i posar en valor les aportacions realitzades pels participants en la passada celebració de la Gira per la Infància sobre com millorar el model de ciutat, es construirà un gran arbre, amb fotografies d’aqueixos espais, llocs i accions, amb les quals es vol millorar la ciutat de Burjassot. El muntatge d’aquest arbre comptarà amb la participació dels alumnes del Programa d’Aula Compartida (PAC) de l’IES Federica Montseny i del Centre Educatiu Díaz Pintado. Aquestes activitats, tant el concert com l’arbre commemoratiu de les Ciutats Educadores comptaran amb la presència de l’alcalde de Burjassot, Rafa García i de la regidora d’Educació, Olga Camps Contreras.

Paral·lelament, el 29 de novembre, tindrà lloc en el Centre Socioeducatiu Díaz Pintado, la celebració de les II Jornades de formació del professorat, basades en aquesta edició en l’educació inclusiva.