600 jugadors federats es reuniran a Burjassot per a disputar la Final Autonòmica d’Escacs per Equips

29 març 2017|Burjassot

Dissabte que ve 8 d’abril, el Pavelló Cobert de Burjassot es convertirà en un autèntic fortí envoltat de torres i ple de reis, reines, cavalls i peons. Serà amb motiu de la disputa de la Final Autonòmica d’Escacs per equips de clubs 2017, un esdeveniment esportiu que reunirà a prop de 600 jugadors, procedents de les tres províncies de la Comunitat Valenciana a Burjassot. El motiu de la celebració de tal esdeveniment en la localitat és el treball i l’entusiasme posat pel Club d’Escacs Burjassot que ha aconseguit convertir a Burjassot en seu d’aquesta important cita esportiva, l’any en què el club burjassoter celebra el seu 70 aniversari, sent el segon club inscrit en la Federació.

La competició, organitzada per la Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Burjassot, ha sigut presentada aquest matí (29-03-2017) en el Consistori, en presència de l’alcalde, Rafa García, el regidor d’Esports, Manuel Pérez Menero, en companyia del vicepresident de la Federació d’Escacs de la CV, Luis Barona i del president del Club d’Escacs Burjassot, Rafael Arroyo. També han assistit a la presentació diversos socis locals del Club, experimentats jugadors tots ells.

L’alcalde de Burjassot s’ha declarat “molt orgullós” en poder anunciar que “Burjassot serà la seu d’una cita tan important per al calendari d’aquest esport a nivell autonòmic. La tradició dels escacs a Burjassot ve de molt lluny i el Club d’Escacs Burjassot és un referent en el nostre municipi, incansable sempre a l’hora de fomentar aquest esport en el marc del municipi. El pròxim 8 d’abril, serà una sort poder comptar a Burjassot amb tantíssims jugadors d’alt nivell reunits en el Pavelló entorn d’un esport i una passió comuna“.

Per la seua banda, el president del Club d’Escacs Burjassot, Rafael Arroyo ha anunciat, que la final autonòmica comptarà amb la visita del gran mestre Francisco Vallejo, “sens dubte, un dels millors jugadors de tots els temps“, a més d’altres jugadors de gran nivell internacional. La cita que es disputa a Burjassot serà classificatòria per al Campionat d’Espanya per Equips.