L’IES Federica Montseny ha participat aquest curs en el projecte Erasmus+ KA101 “Llengües, motor d’inclusió”
31 maig 2017|Burjassot
Amb l’objectiu de fomentar l’aprenentatge plurilingüe i el sentiment de ciutadania europea, professors dels departaments de Física i Química i Anglés i Biologia de l’IES Federica Montseny de Burjassot, han viatjat a països de parla anglesa per a intervenir en projectes que afavoreixen una visió més àmplia de l’ensenyament plurilingüe, i amb açò, un aprenentatge integrat de llengües i coneixements.
Per la seua banda, el departament de Biologia va realitzar el curs de “Metodologia CLIL” en Brighton (Anglaterra), en el qual la professora Cristina Espinosa va tenir l’oportunitat de treballar amb professors de biologia de la UE sobre l’ensenyament de la seua especialitat en llengua anglesa durant dues setmanes; temps durant el qual també va poder conéixer la cultura anglesa.
El departament de Física i Química va fer una visita al centre educatiu escocés Grange Academy a través del programa europeu “Job Shadowing”. Els professors Carmen Llopis i Domingo Tomás van tenir l’ocasió de conéixer els principis educatius del sistema escocés “curriculum d’excel·lència”, van veure com treballen i apliquen aqueixos principis en el centre públic que acull a més de 2.000 alumnes de secundària i batxiller i van tenir ocasió de conversar en diferents moments amb l’equip directiu, professorat i alumnat, creant així un gran vincle de cara a possibles projectes futurs en comú.
Finalment, el departament d’Anglés va viatjar a Dublín (Irlanda) per a participar en el curs “Metodologia d’anglés com a llengua estrangera a través de la cultura irlandesa” amb l’objectiu d’entrar en contacte amb altres professors d’anglés europeus i recaptar noves idees sobre metodologia basades en la cultura irlandesa. Durant una setmana, les professores Joaquina Díez i Elena Aranda van compartir idees i opinions sobre com tractar temes socioculturals irlandesos en les seues classes amb col·legues d’altres països d’Europa. A més, van visitar museus i llocs emblemàtics de la ciutat de Dublín amb l’objectiu de dur a terme un nou projecte durant el curs.
Tal com han assenyalat des del centre, l’experiència va ser molt enriquidora i va proporcionar tant noves idees i continguts, com a contactes valuosos per a possibles intercanvis futurs per al centre.