Ameba Teatre aterra en el barri Escalante amb Cataplúm!, un espectacle antibel·licista en el carrer

19 setembre 2023|Burjassot

Des de 29/09/2023 fins a 29/09/2023

Cataplúm

Divendres que ve 29 de setembre, a partir de les 19 h, el barri Escalante de Burjassot rebrà un espectacle de teatre de carrer amb el qual es donarà la benvinguda al cap de setmana. Es tracta del xou Cataplúm! (Viure entre bombes), que arriba de la mà de la companyia valenciana Ameba Teatre. L’espectacle va obtindre el Premi del Público al Millor Espectacle en la Mostra Internacional de Teatre de Carrer de Palència (2021), i els Premis a la Millor Obra i al Millor Actor en el I Festival Noctiluca- Rincón de la Victoria 2021.

El xou de carrer, gratuït i per a tots els públics, que arriba programat per la regidoria de Cultura i Joventut dirigida per Javier Naharros, presenta a un ésser solitari que insisteix a mantindre la seua rutina, malgrat les bombes que diàriament ressonen en un horitzó pròxim a la seua casa. Per a poder seguir endavant, se servirà d’armes molt més valuoses que les bombes, com són el joc i la fantasia i també d’un aliat fonamental: el públic.

Cataplúm! és un espectacle que conté tendresa, humor, tragèdia, absurd, poesia i esperança, i que està dirigit per Ana González i interpretat per Lucho Murabito. L’origen de la companyia es remunta a l’any 2010 sota el nom de Col·lectiu Ameba, constituïda inicialment com un grup amb especial interés a conjuminar l’acció de carrer i diferents iniciatives socials. A partir de 2017, es consolida com a Ameba Teatre, sota la direcció d’Ana González i Luciano Murabito. Des de llavors, Ameba Teatre llaura el seu camí fent del teatre de carrer i el clown el seu mitjà d’investigació i expressió.