Burjassot commemorarà al novembre el Dia Internacional de l’eliminació de la Violència contra la Dona amb diferents actes

29 octubre 2019|Burjassot

Des de 07/11/2019 fins a 25/11/2019

logo_espaidona_h

Teatre, xarrades en els centres educatius, tallers i la X Volta a Peu contra la Violència de Gènere. Tot això tindrà cabuda, al llarg del mes de novembre a Burjassot, dins de les accions que des de l’àrea d’Igualtat i Feminisme, dirigida per l’alcalde del municipi, Rafa García, es desenvoluparan per a commemorar el Dia Internacional de l’eliminació de la Violència contra la Dona, jornada que se celebra a tot el món el 25 de novembre.

Les accions de conscienciació, que es desenvoluparan a través d’Espai Dona, el servei integral d’atenció a la dona de l’Ajuntament de Burjassot, començaran a principis de mes amb les xarrades en els instituts del municipi que impartiran en col·laboració amb la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives de l’Ajuntament de Burjassot (UPCCA). Les 18 xarrades, baix el nom “De qui depén?, depén de tu”, s’impartiran entre el 7 i el 29 de novembre en els IES Vicent Andrés Estellés, Comarcal, Federica Montseny i Joan XXIII; en el Taller de Jardineria del Centre Socioeducatiu Díaz Pintado i en els cursos que imparteixen des de CEMEF. A més, tots dos serveis, Espai Dona i la UPCCA realitzaran un programa especial a Burjassot Ràdio el divendres 22 de novembre relacionat amb les xarrades.

Impartit per l’educadora social Juani Ortega García, el dijous 7 de novembre a les 19.00 hores, tindrà lloc en el Centre Social d’Ausiàs March, el Taller Familiar de prevenció de la violència de gènere en adolescents “Previndre la violència sabent estimar”, dirigit a famílies amb menors de 12 a 16 anys. Aquest taller es realitzarà amb la col·laboració de l’equip d’intervenció amb infància i adolescència (EEIIA) de l’Ajuntament de Burjassot. Les inscripcions, que són gratuïtes, poden realitzar-se fins a un dia abans en Espai dona, situat al carrer Colón, 40.

El dimarts 12 de novembre, a les 19h, a la Casa de Cultura, tindrà lloc el Taller “Noves masculinitats” impartit per l’historiador Vicente Bellver. Oberta a tot el públic, la xarrada també és gratuïta i no és necessària la inscripció.

Dos dies més tard, el teatre serà el protagonista de la vesprada en el Centre Cultural Tívoli. El dijous 14 de novembre a les 19.00 hores es posarà en escena, de mans del grup teatral Paraules i Dones, i baix la direcció de Manel F. Roca, l’obra “Estamos, ¡pero no nos véis!”. L’entrada és gratuïta.

Com a colofó als actes del mes, el diumenge 24 de novembre les veïnes i els veïns de Burjassot recorreran els carrers del municipi per a dir un NO profund contra la violència de gènere en la X Volta a Peu contra la Violència de Gènere que començarà a les 11.00 hores des de la Plaça de l’Ajuntament. Les inscripcions cal realitzar-les aqueix mateix dia, de 9.00 a 10.45 hores en la mateixa Plaça.

I, el dilluns 25 de novembre, el Consistori facilitarà el desplaçament de totes i tots els veïns de Burjassot que vulguen estar presents en la manifestació pel Dia Internacional de l’eliminació de la Violència contra la Dona que tindrà lloc a València. L’eixida dels autobusos serà a les 17.30 hores i, en aquest cas, és necessari inscriure’s, com a màxim fins al 24 de novembre, en Espai Dona, acudint al carrer Colón, 40, telefonant al 96 390 67 18 o bé enviant un correu electrònic a serveidinamitzacio@ayto-burjassot.es. El grup estarà acompanyat d’una batucada durant tota la marxa.