El col·legi La Nativitat aconseguix prop de 30 litres de sang en la tercera edició de “Sang Valentí Diocesà”

19 febrer 2024|Burjassot

Sang Valentí 1

60 persones, a 470 ml de sang donada per persona, donen un total de 28,2 litres de sang. Eixe és l‘important capital que ha aconseguit sumar el col·legi La Nativitat de La nostra Senyora de Burjassot en la seua tercera edició del projecte d’aprenentatge i servici ‘Sang Valentí Diocesà”. Un projecte que implica a totes les etapes educatives del centre escolar i que, en 2024, ha conclòs amb la jornada de donació de sang que va tindre lloc, divendres passat 16 de febrer, en la parròquia de La Nativitat, contigua al col·legi.

Fins allí es va traslladar un dels equips del Centre de Transfusió de Sang de la Comunitat Valenciana per a muntar un punt de donació que va estar operatiu, rebent als donants, des de les 9.30 i fins a les 13.30 h. No va voler fallar a la cita amb la solidaritat ni la regidora de Sanitat, Isabel Mª Mora ni l’alcalde de Burjassot, Rafa García que, com un donant més, va passar per una de les lliteres per a aportar els seus 470 ml de sang.

Tant l’equip docent com l’alumnat implicat en el projecte van estar atents en tot moment que als donants que s’anaven acostant no els faltara de res. I després de donar, tots i totes tenien aigua, refrescos i snacks dolços i salats per a reposar l’energia donada en forma de sang. Entre les persones donants que van acudir a celebrar el Sang Valentí Diocesà, 60 persones en total, 41 eren donants habituals mentres que 19 van donar la seua sang per primera vegada, una xifra esta última molt important ja que la primera donació i la satisfacció que genera és, en la majoria d’ocasions, a nombroses donacions futures.

Ja és el tercer any consecutiu que la totalitat del col·legi La Nativitat, en col·laboració amb l’AMPA del centre escolar, s’involucra al màxim en este projecte que pretén ajudar a cobrir les mancances de sang en els centres valencians de transfusió. A més, pretén crear una consciència social en l’entorn pròxim als centres educatius i en els propis alumnes i alumnes, respecte a la importància que té per a la salut de moltes persones malaltes el fet que les persones sanes, quantes més millor, donen la seua sang.