El conseller de Sanitat visita Burjassot per a presentar el projecte de reforma i ampliació del centre d’Especialitats

21 març 2023|Burjassot

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública destinarà 9.955.983 euros a la reforma i ampliació del nou centre de salut Integrat de Burjassot. Les obres es licitaran abans de l’estiu. Així ho ha anunciat aquest matí (21-03-2023) el conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, que ha visitat Burjassot per a presentar el projecte en companyia de l’alcalde, Rafa García i la regidora de Sanitat, Isabel Mª Mora. També han assistit la secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés; el director general d’Alta Tecnologia, Inversions i Infraestructura, Jaime Peris; la directora general d’Assistència Sanitària, María Amparo García Layunta, la directora territorial de Sanitat a València, Maite Cardona i la gerent del departament salut Arnau-Llíria, María Jesús Arilla.

La finalitat del projecte és realitzar una profunda reforma de l’actual centre d’especialitats per a poder unificar en ell tota l’assistència sanitària en els seus diferents nivells (Atenció Primària, Especialitzada i unitats de suport) i, d’aquesta manera, brindar a la ciutadania una atenció integral en un mateix espai sanitari. Per a poder respondre a les noves demandes, ha indicat Miguel Mínguez, el Centre Sanitari Integrat de Burjassot “tindrà una superfície un 68% més gran que l’actual. En aquesta infraestructura resultant, es reagruparà l’Atenció Primària, Especialitzada i determinades unitats de suport”.

El nou centre comptarà amb Unitat de Prevenció de Càncer de Mama, àrea radiològica, zona de rehabilitació i gimnàs, Punt d’Atenció Continuada (PAC) i base d’ambulàncies de Suport Vital Bàsic 24 hores. A més, es contemplen altres millores com la creació d’una sala per a fer TACs en l’àrea de Radiologia, consultes tant de Salut Mental com de Salut Sexual i Reproductiva, un gimnàs de rehabilitació molt més gran que l’actual i sales d’espera més confortables per als pacients.