El futbolista Sergio Martínez Ballesteros serà el pregoner de les Festes de Sant Roc 2017 de Burjassot

20 juliol 2017|Burjassot

Des de 29/07/2017 fins a 16/08/2017

Fiestas San Roque Genérica

La Clavaria de Sant Roc 2017, encapçalada pel Clavari Major José López Tercero García Muñoz, i comptant amb la col·laboració de la Regidoria de Festes, dirigida per Manuel Pérez Menero, començarà les festes en honor al patró de Burjassot, el pròxim 30 de juliol amb el pregó 2017. Un pregó que enguany estarà a càrrec del futbolista Sergio Martínez Ballesteros. 

El pregó, al qual li precedirà una nit, la del 29 de juliol, de discomòbil amb La Festa del Barret, serà a les 22:30 hores en l’Ajuntament de Burjassot. Després del mateix, hi haurà també una discomòbil amb il·luminació especial i, sobre les dotze de la nit, una gran animació a càrrec de Wild Monsters. 

Amb la metxa d’inici encesa, del 3 al 10 d’agost tindran lloc els trasllats de Sant Roc per tots els barris del municipi, visitant també les 13 comissions falleres i comptant amb la col·laboració de l’Agrupació de Falles de Burjassot, presidida per Iván Heredia Cortés. Els trasllats seran a les 20 hores a excepció del dissabte 5 d’agost, que serà a les 19 hores. 

Els actes festius continuaran el dissabte 5 d’agost amb el sopar i el lliurament de trofeus dels campionats de Parchís, Dòmino i Truc de la Clavaria. Un lliurament que tindrà lloc, a partir de les 21 hores, en el Pati de les Sitges per a, a les 23 hores, donar pas a una gran discomòbil en la Plaça de l’Ajuntament.

Un dia més tard, el diumenge 6 d’agost, el color inundarà els carrers de Burjassot ja que la Clavaria ha programat, a partir de les 9 del matí, la Color Fest, una divertida carrera en la qual el menys important és guanyar i el més, gaudir i riure durant el recorregut que començarà a les 10 hores des de la Plaça de l’Ajuntament fins a arribar a l’aparcament de l’estació de Burjassot, on hi haurà una discomòbil amb animació. 

El divendres 11 d’agost les activitats començaran, en la Plaça de l’Ajuntament, a les 18 hores amb la Peque Disco i el repartiment d’orxata i fartons, patrocinat per Ópticas Alcocer para, a les 20 hores, donar pas al Festival de la Tapa, acabant el dia, sobre les onze de la nit, amb una gran discomòbil. Tot en la Plaça de l’Ajuntament.

Amb l’arribada del cap de setmana els actes es multiplicaran. Així, el dissabte 12 d’agost hi haurà inflables al matí i a la vesprada, a més de repartiment de fartons i orxata a les 18 hores, i, ja a la nit, serà el musical “Frecuencia Musical”, a partir de les 23 hores, en la Plaça de l’Ajuntament. Un dia més tard, el diumenge 13 d’agost, a partir de les 18 hores serà la preparació dels entrepans d’embotit que es repartiran en la Plaça de l’Ajuntament. Aqueix mateix dia, a les 23:30 hores, serà la Nit de Rock amb l’actuació de VaDeBo i un grup local, tancant la nit Nectarina DJ i una macro discomòbil.

En la recta final de les festes, el dilluns 14 d’agost començaran els actes a les 20 hores en l’Ermita de Sant Roc, on tindrà lloc la benedicció de les canyes que portaran els xiquets en la Baixada Infantil, que començarà a les 20:30 hores. Després de la Rodà infantil, en la Plaça de l’Ajuntament, tots els participants es dirigiran cap a la Parròquia de Sant Miquel Arcàngel. Aqueix mateix dia, a les 23 hores i en la Plaça de l’Ajuntament, tindrà lloc la concentració dels Clavaris per a participar en el Concurs de Mascletades Nocturnes que tindrà el seu primer tret, a les dotze de la nit, en el Camp del Centre Socioeducatiu Díaz Pintado i estarà a càrrec de Pirotecnia Murciana, que passarà el testimoni a Pirotecnia del Mediterráneo, a les 00:45 hores, en l’aparcament de les Palmeres. Després de les dos mascletades, tindrà lloc la Coetà de la Penya El Coet, en el recinte habilitat a aquest efecte. 

El dia de la Mare de Déu de l’Assumpció començarà a les 12 hores amb la missa solemne en la Parròquia de Sant Miquel per a, a les 20 hores, donar pas al volteig de campanes i al tret de les 21 salves en honor a Sant Roc. A la mateixa hora donarà començament la processó pel recorregut habitual, amb l’acompanyament de l’Agrupació Musical Los Silos.

Aquest dia festiu finalitzarà amb l’actuació de Soraya que tindrà com a teloner al burjassoter Raúl Mejías. Serà a les 23:30 hores, en la Plaça de l’Ajuntament. 

El dia gran de les festes de Burjassot, el 16 d’agost, festivitat de Sant Roc, iniciarà els seus actes a les nou del matí amb la missa en honor al patró oferida en l’Ermita per l’Associació Amics de Sant Roc. Després de la mateixa, hi haurà repartiment d’orxata i fartons per a tots els presents.

A les 11:30 hores serà la concentració dels Clavaris en la Plaça de l’Ajuntament per a, en cercavila, dirigir-se a la Parròquia de Sant Miquel, lloc en el qual tindrà lloc la missa major a les 12 hores. Després de la mateixa, es visitarà, sobre les 13:30 hores, la Llar Sequera i, a les 14 hores, es farà lliurament, en el Saló de Plens, dels premis del concurs de pirotècnia. A les 14:15 hores, aproximadament, serà la mascletà a càrrec de Pirotecnia del Mediterraneo, en la Plaça de l’Ajuntament.

Després de la processó en honor al sant, que eixirà a les 20 hores de la Parròquia de Sant Miquel, començarà l’últim dels actes de les festes del 2017: la Pujà i la Rodà de Sant Roc que, a partir de les 23:30 hores recorrerà els carrers de Burjassot fins a arribar a l’Ermita, on descansarà. 

La fi de festa serà el castell disparat per Pirotècnia del Mediterráneo en l’aparcament de les Palmeres i la cordà tradicional que, una vegada finalitzat el castell, tindrà lloc en la Plaça de l’Ajuntament per part de la Penya El Coet. Aquest acte és obert a tota la ciutadania que pot participar en el mateix sempre que porten la roba adequada per al tret del material pirotècnic.