José Manuel Pedrós presenta a Burjassot la novel·la ‘Beatrice. La herida del pintor’

15 març 2023|Burjassot

Des de 24/03/2023 fins a 24/03/2023

Beatrice. La herida del pintor

Sentiments, pintura i problemes socials. Aquest és l’entramat que anirà desgranant José Manuel Pedrós en la seua última novel·la, Beatrice. La herida del pintor, que es presentarà, a la Casa de Cultura de Burjassot, divendres que ve 24 de març, a les 19.00 hores, a la Sala d’Audiovisuals de la Casa de Cultura. 

Aquesta presentació s’engloba dins de les activitats de foment de la lectura que cada mes proposen les Biblioteques Municipals i que, en aquesta ocasió, tindrà com a protagonista a l’autor que arriba al municipi content de posar donar a conéixer aquesta genial creació.

Beatrice. La herida del pintor parla de la història de Celso, un jove pintor que és condemnat a quatre anys de presó per una violació que no va cometre. Malgrat els contratemps i les aparences, sempre va mantindre la seua innocència i, durant la seua estada en el penal, es recrea pensant en Beatrice, la seua musa i la causa de la seua condemna: una adolescent capritxosa i sensual, de mirada diabòlica; dirigeix el taller de pintura; reflexiona sobre la vida i manté llargues xarrades amb Almudena, una psicòloga del penal per la qual sent una atracció especial.

A partir d’aquest inici, se succeeixen les aventures del protagonista en una novel·la directa, carregada de sentiments i de situacions que, en moltes ocasions, el lector no espera.

Nascut en el Port de Sagunt, José Manuel Pedrós va cursar estudis de Ciències Polítiques, Econòmiques i Comercials a la Universitat de València. És creador de prop de 30 llibres de poesia, narrativa breu, novel·la, viatges i articles d’opinió, obtenint destacats reconeixements en la seua carrera literària.