Juana Varela presenta la performance “Resolandia” a Burjassot, el 22 de setembre

12 setembre 2023|Burjassot

Des de 22/09/2023 fins a 22/09/2023

Resolandia

A través de la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Burjassot, dirigida per Isabel Mª Mora, el Centre Cultural Tívoli acollirà una nova activitat en la qual l’art, la salut i la cultura seran protagonistes amb la performance “Resolandia”, de Juana Varela. Serà divendres que ve 22 de setembre, a partir de les 17 h. 

La pedagoga, ballarina i performer portarà al Tívoli el seu projecte ‘Saludar-te’, dirigit a persones afectades per alguna malaltia física crònica. Aquesta acció busca millorar la qualitat de vida d’aquestes persones i la dels seus familiars, incloent com a part del procés a la figura del cuidador.

La trobada a Burjassot constarà de dues parts. A les 17.00 hores, Juana desenvoluparà un taller, amb les persones inscrites prèviament, en el qual el moviment i la sonoritat seran protagonistes.

A continuació es donarà pas a la performance “Resolandia”, oberta al públic en general, la qual començarà sobre les 18.30 hores. Aquesta acció investiga sobre els sons, imatges i formes que acompanyen al món de la malaltia. El moviment, la veu, els objectes i el so seran els llenguatges utilitzats per a abordar aquesta temàtica i compartir-la en societat.

L’objectiu principal és oferir una proposta vivencial on esbossar, des de diferents llenguatges, les fases que travessa una persona abans de rebre un diagnòstic, “volem descontextualizar objectes i sons que s’identifiquen amb aquest procés per a crear noves narratives i crear paisatges visuals i sonors que descriguen les transformacions psíquiques i físiques que produeixen unes certes patologies en les persones”, en paraules de Juana Varela.

Per a tancar la vesprada es realitzarà una trobada-col·loqui entre els assistents i l’artista.

Juana Varela porta des del 2017 treballant sobre la transformació que produeix la malaltia i buscant normalitzar aquest procés vital a través de diferents llenguatges artístics.