La Falla Domingo Orozco Bailén comença la XXV Setmana Cultural, el 5 de febrer

1 febrer 2024|Burjassot

Des de 05/02/2024 fins a 11/02/2024

Del 5 a l’11 de febrer, la Falla Domingo Orozco- Bailén de Burjassot celebrarà la tradicional Setmana Cultural que, enguany, complix el seu 25 aniversari, coincidint amb el 450 aniversari de l’inici de la construcció de Les Sitges. De fet, la primera conferència que celebrarà la comissió estarà dedicada al monument més emblemàtic de Burjassot.

El dilluns 5 de febrer, a les 20.30 hores, tindrà lloc la inauguració de l’exposició “25 anys fent Setmana Cultural” i, després, es donarà pas a un vi d’honor i començarà el campionat de copa de truc.

El dimarts 6 de febrer, la cita serà a les 19.30 hores, amb la conferència “Les Sitges, 450 anys d’història”, la qual estarà a càrrec d’Ángel López García i de Robert Blanes Andrés, investigadors burjassoters de Les Sitges i components de la Fundació Centre d’Estudis Vicente Blasco Ibáñez. A continuació, tindrà lloc el campionat de copa de dominó.

Un dia més tard, el dimecres 7 de febrer, la conferència “La Setmana Cultural des dels seus inicis fins a la seua consolidació” estarà impartida, a partir de les 19.30 hores, per Miguel Lázaro López i Marian Navarro Muñoz. Eixe mateix dia, a les 22.00 hores, començarà el campionat de copa de parxís.

La comissió de Domingo Orzco entrarà en l’equador de la Setmana Cultural el dijous 8 de febrer amb una nova conferència, “Les nostres Setmanes Culturals”, per a la qual comptaran amb la col·laboració de les falleres i els fallers de la pròpia falla. Serà a les 19.30 hores, mentre que a les 21.00 hores, es claurusarà l’exposició i es donarà pas als quarts de final dels campionats de truc, dominó i parxís.

Amb l’arribada del cap de setmana, el divendres 9 de febrer, a les 19.30 hores, seran les semifinals dels campionats i, després del sopar casolà, es donarà pas al Live Xou Domingo Orozco amb l’edició del Bingo per a falleres i fallers.

La visita a les Sitges obrirà les activitats del dissabte 10 de febrer al matí, en el qual també tindran lloc les finals dels campionats de truc, dominó i parxís i el lliurament dels trofeus. De vesprada, de 18.00 a 22.00 hores,hi haurà tardeo remember a càrrec de Víctor Torres, de Spektra FM. El tardeo estarà acompanyat de “quinto i tapa”. Per a finalitzar el dissabte, després del sopar de cabasset, tindrà lloc la discomòbil a càrrec dels fallers DJs de la comissió, Carlota VS i Iván Granero.

La Setmana Cultural es clausurarà el diumenge 11 de febrer amb una nova jornada carregada d’activitats. A les 9.30 hores, hi haurà esmorzar per als infantils i, a les 10.00 hores, campionat de futbolí i de pispes, este últim, sota la supervisió de l’equip de Jocs Tradicional de “El Piló” de Burjassot. A les 12.00 hores, serà el concurs gastronòmic que donarà pas al dinar i al lliurament de premis del concurs i del campionat de pispes.

Amb este lliurament es donarà per finalitzada la XXV Setmana Cultural de la Falla Domingo Orozco- Bailén de Burjassot.