La Falla Nàquera- Lauri Volpi prepara la XIV Setmana Cultural dedicada als balls tradicionals de la Comunitat Valenciana

8 novembre 2022|Burjassot

Semana Cultural Falla Náquera Lauri Volpi noviembre 2022

El calendari faller de Burjassot està marcat, aquests dies, per les diferents setmanes culturals que estan desenvolupant les comissions de Burjassot. Així, la pròxima comissió a celebrar la seua setmana cultural serà la Falla Nàquera- Lauri Volpi que, del 15 al 20 de novembre, desenvoluparà diferents activitats en les quals els balls tradicionals de la Comunitat Valenciana seran els protagonistes. Totes les activitats seran en el casal de la comissió.

La XIV Setmana Cultural de la comissió arrancarà el dimarts 15 de novembre a les 20.00 hores amb la inauguració, en la qual es realitzarà una lectura del programa d’actes i la inauguració de l’exposició “Balls tradicionals” que es podrà visitar fins al 20 de novembre. Sobre les 20.30 hores, tindrà lloc la presentació del “Grup de danses Falla Nàquera Lauri Volpi” i, a les 20.45 hores, es rebrà als representants de les Falles del sector Benimámet-Burjassot-Beniferri per a passar al photocall i, posteriorment, al vi d’honor.

El dimecres 16 de novembre, a les 20.15 hores, començarà la xarrada “La indumentària en el ball” a càrrec de Marisol Jiménez Saiz i, a les 21.45 hores, serà el sopar de cabasset. Un dia més tard, el dijous 17 de novembre, a les 20.15 hores, la xarrada estarà a càrrec de Luis calderón Simón i versarà sobre la “Història i orígens del ball regional valencià”. En finalitzar, hi haurà sopar de sobaquillo novament.

Entrats ja en el cap de setmana, el divendres 18 de novembre, a les 18.00 hores, serà la “Masterclass dansaes” a càrrec d’Eva Pérez García i del “Grup de Dansaes Falla Nàquera- Lauri Volpi.” Després, el sopar de cabasset i el campionat de Rummikub. Per part seua, el dissabte 19 de novembre, les activitats començaran a les 20.00 hores amb l’actuació del “Grup de danses i cançons Castalla”. La nit es tancarà amb el sopar de cabasset.

El diumenge 20 de novembre, des de les 10.30 hores, quan tinga lloc l’exposició de selfies divertits, no pararà l’activitat. A continuació, a les 12.00 hores, es realitzaran els balls al carrer a càrrec del “Grup de Danses Falla Nàquera- Lauri Volpi” que estarà acompanyat pel tabal i la dolçaina de l’Entitat Cultural Valenciana “El Piló”. A les 15.00 hores, tindrà lloc el tradicional dinar  d’arròs amb fesols i naps per a donar pas, sobre les 16.15 hores, a la votació popular de selfies i a la clausura de la XIV Setmana Cultural de la Falla Nàquera-Lauri Volpi.