Les Falles arriben a la Biblioteca Infantil

4 març 2024|Burjassot

Des de 07/03/2024 fins a 07/03/2024

Com a primera activitat dedicada a les Falles al març, la Biblioteca Infantil donarà a conéixer la festa de les valencianes i els valencians a les seues usuàries i usuaris. La cita serà el dijous 7 de març, a les 18.00 hores, a la Biblioteca Infantil, on tindrà lloc l’animació lectora ‘Imagina una Falla!’.

La vesprada començarà amb la lectura en veu alta del llibre Llibret de Falla, de Clara Berenguer, una història sobre un ocell un poc enfadat amb les Falles i que finalment aprendrà a veure les coses singulars i boniques de la festa valenciana.

Després, els participants podran compartir tot allò que coneixen sobre les Falles i, si els abellix, crear una mini Falla per a la Biblioteca Infantil. Cada participant tindrà l’oportunitat de crear un ninot inspirant-se en el seu llibre favorit i, per a això, s’utilitzaran materials reciclats que poden trobar fàcilment per casa: paper, revistes velles, oueres, rotllos de paper higiènic, etc. Tots estos objectes es podran convertir en un ninot de Peppa Pig, Policán o Anna Kadavra per a la Falla literària.

Així, els xiquets i xiquetes que participen també podran reflexionar sobre la segona vida dels materials al mateix temps que celebren la festa fallera i dediquen un monument als seus suspersonatges favorits. Amb esta activitat, la Biblioteca Infantil proposa alinear la celebració de les Falles amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) Agenda 2030; en este cas amb els objectius 12 “Producció i consum responsables” i 13 “Acció pel clima”.