Arriben a Burjassot les festes en honor a la patrona, la Mare de Déu de la Cabeça i a Sant Miquel Arcàngel

8 setembre 2023|Burjassot

Virgen de la Cabeza

Exactament un mes després de finalitzar les celebracions en honor al seu patró, Sant Roc, la ciutat de Burjassot es prepara al setembre per a tornar a festejar, en aquest cas amb la imminent celebració de la festes en honor a la Mare de Déu de la Cabeça, patrona de Burjassot i a l’Arcàngel Sant Miquel. Així, les clavarieses de la Mare de Déu de la Cabeça, amb Paula Marco com clavariesa major i la Junta del Novenari, amb Elena Fabra com a presidenta, al costat de José Vicente Montañana, encapçalant la clavaria de Sant Miquel, estan organitzant un programa de festejos que està a punt de començar.

La primera activitat festiva, organitzada per ambdues clavaries, tindrà lloc el dissabte 9 de setembre i es tracta d’una Festa Remember ‘Anys 80 i 90’ amb l’actuació de DJ Kike Jaen, que se celebrarà en la Plaça del Pouet, a partir de les 23.30 h. El dissabte 16 de setembre, la música moderna donarà pas a la música tradicional amb la “Nit d’Albaes i Guitarrà de Cant d’Estil”, que se celebrarà a partir de la mitjanit, començant a l’altura del número 19 de la Carretera de Llíria i finalitzant a l’Església de Sant Miquel. El grup de Albaes ‘Cantar per Cantar’ i la ‘Colla dels Folies” obriran la comitiva musical que farà parada en els domicilis dels diferents clavaris i clavarieses majors de 2023.

El 19 de setembre, fidel a la seua cita, la patrona de Burjassot protagonitzarà la tradicional Baixada, solemne processó que discorre des de l’Ermita dels patrons fins a l’Església Parroquial de Sant Miquel Arcàngel. Prèviament, a les 19 h, se celebrarà una missa i, una vegada la imatge de la Mare de Déu siga rebuda a l’església de Sant Miquel, tindrà lloc el tradicional sorteig de les medalles de la patrona, entre les abonades. Celebrada la Baixada, del 20 al 28 de setembre tindrà lloc la Novena de la Mare de Déu de la Cabeça, que començarà cada dia a les 19.30 h, amb el res del Rosari i a les 20 h, amb la celebració de l’eucaristia.

Les activitats lúdiques tornaran el dissabte 23 de setembre, amb un matí de jocs infantils que començarà a les 10 h en la plaça de l’Església de Sant Miquel i, a la nit, després de la Novena, a les 21 h, tindrà lloc el sopar en honor a la Mare de Déu que cada any sol reunir diferents clavaries de nombroses generacions. La trobada serà al Pati de les Sitges.

La jornada del 29 de setembre estarà protagonitzada per la celebració de la festivitat de Sant Miquel Arcàngel. Una jornada festiva que començarà a les 8 h del matí, amb el volteig general de campanes i que continuarà amb una cercavila, amb música i traca, protagonitzat pels clavaris de Sant Miquel i la companyia musical de l’Agrupació Musical Los Silos. A les 19.30 h, tindrà lloc la missa en honor a Sant Miquel i, a continuació, la processó amb la imatge de l’arcàngel, la qual discorrerà pel recorregut habitual.

Burjassot viurà el dia gran en honor a la seua patrona el 30 de setembre. Després del volteig general de campanes, començarà a les 9 h la cercavila per a recollir a totes les clavarieses de la Mare de Déu 2013, que abandonaran els seus domicilis per a, juntes, dirigir-se a l’Església de Sant Miquel, on a les 12 h se celebrarà la missa solemne en honor a la patrona de Burjassot. Finalitzada l’eucaristia i després de l’habitual visita a la Llar Sequera, tots els burjassoters estan convidats a gaudir de la mascletà, que es dispararà, a les 14 h, al carrer Pintor Goya. A la vesprada, a les 20 h, serà la processó en la qual la imatge de la patrona tornarà a l’Ermita, custodiada per les imatges de Sant Miquel i del patró de Burjassot, Sant Roc.

Com és habitual i tradició, les festes patronals de setembre conclouran amb la Pujà de San Roc, a partir de les 23 h, de la Parròquia de San Miguel a l’Ermita dels patrons.