Recomanacions per a suportar el confinament en llars amb xiquets

23 març 2020|Burjassot

Les dures mesures d’aïllament social que suposa el confinament es fan encara més difícils de gestionar en les llars amb xiquets i xiquetes, el comportament dels quals pot veure’s severament afectat davant el canvi brusc de rutines i la permanència a casa durant un temps prolongat.

Per a ajudar a les famílies amb xiquets i xiquetes a casa durant aquests dies, la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Burjassot, que dirigeix Manuela Carrero, a través del Gabinet Psicològic Municipal, ha difós diferent material útil que reuneix recomanacions, rutines, horaris i activitats diàries, així com altres mesures bàsiques que contribuiran a poder gestionar millor el confinament amb menors. A més, també hi ha informació sobre els possibles comportaments i efectes secundaris psicològics en els xiquets i xiquetes d’aquest confinament i un decàleg de bones pràctiques que ajudaran a minimitzar aquests efectes.

D’altra banda, també es facilita informació més orientada als propis adults amb recomanacions per a suportar l’aïllament de la millor forma possible, com ara cuidar la qualitat del somni, practicar exercici físic, dosar la informació i el temps invertit en xarxes socials o controlar l’alimentació. Un altre document se centra en com gestionar els possibles quadres o episodis d’ansietat que poden generar aquestes setmanes de confinament.

En tots els documents difosos per la regidoria d’Educació està citada la font oficial d’on s’han extret les informacions.