Espai Dona inicia les accions contra la Violència de Gènere amb l’exposició “Totes (i tots)”, de Víctor Ballester

30 octubre 2017|Burjassot

Des de 02/11/2017 fins a 02/11/2017

Aquesta mateixa setmana es van a iniciar a Burjassot, de la mà d’Espai Dona, les accions per a commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere que se celebra a tot el món el 25 de novembre. Accions que barrejaran el teatre, les exposicions, les xerrades i la VIII Volta a peu contra la violència de gènere, “De qui depén?, Depén de tu!”.

Les activitats, programades des d’Espai Dona, Servei d’atenció integral a les dones de Burjassot, dirigit per la regidora d’Igualtat, Lluna Àrias, començaran aquest dijous 2 de novembre amb la inauguració de l’exposició sobre violència masclista “Totes (i tots)”, de Víctor Ballester. La inauguració serà a les 19 hores en la Plaça de la Casa de Cultura, espai en el qual se situarà la mostra fins al 30 de novembre. 

L’exposició és un projecte de ficció nascut a Castelló de la mà de Víctor Ballester amb fotografies d’Ainhoa Anaut i maquillatge i perruquería de Jaime Llorca. “Totes (i tots)” naix amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere com “una aposta artística, pública i oberta per a reflexionar sobre aquesta xacra social que ha estat i està present en la majoria de les societats“, tal com ha assenyalat el seu creador.

La mostra proposa una reflexió “sobre alguns dels símbols de la cultura popular, és a dir, dones reals, o ficcions, que són simplement dones i, per tant, potencials víctimes de patir la violència que sobre elles s’exerceix cada dia pel pes del patriarcat, els desiguals drets laborals, la reproducció dels estereotips i la construcció dels micro masclismes“.

Totes (i tots) naix per a vestir la ciutat d’igualtat, de reflexió i denúncia, sense caure en el victimisme de la representació, sinó apostant per la resignificació del discurs victimizador per a empoderar-nos com a dones i com a ciutadanes del món. Aquest món. El nostre món“.