Burjassot ja està en Falles després d’exaltar a les seues Falleres Majors i Falleres Majors Infantils

27 febrer 2023|Burjassot

Exaltación 2023

El Centre Cultural Tívoli de Burjassot ha sigut testimoni de l’inici de la festa fallera a Burjassot. Aquest espai municipal ha acollit l’Exaltació de les Falleres Majors i Falleres Majors Infantils del municipi en un acte emotiu i carregat de sentiment en el qual les llàgrimes d’emoció i alegria van rodar per les galtes de les falleres.

Comptant amb la presència de l’alcalde de Burjassot, Rafa García; de la regidora de Falles, Estefanía Ballesteros i del president de l’Agrupació de Falles, les Falleres Majors van anar pujant a l’escenari fins a crear un quadre final de bellesa, de tradició i de festa que, en poques ocasions, s’ha vist en el Tívoli. Una a una van anar entrant, per la porta del Pati de Les Sitges, recreada en l’escenari del Tívoli, on les esperaven la Mare de Déu de la Cabeça, patrona de Burjassot i la Mare de Déu dels Desemparats per a formar aqueixa especial imatge de totes, Falleres Majors i Falleres Majors Infantils, reunides en el punt més emblemàtic de Burjassot.

Van estar acompanyades, com no podia ser d’una altra manera, pels seus presidents Infantils, presidentes i presidents i per tota la família fallera que es va donar cita en un Tívoli ple fins a la bandera que no va parar d’aplaudir durant tota la vesprada per a mostrar el seu respecte a les màximes representants municipals de la festa fallera.

En aquest gran acte faller es va viure també un dels moments més especials de la vesprada, la imposició de les Insígnies d’Argent de l’Ajuntament de Burjassot a Emiliano Arocas, de la Falla Nàquera-Lauri Volpi; a Salva Ballester, de la Falla Mariano Benlliure- Séquia de Tormos, tots dos a títol pòstum, i a Ana Aragó, de la Falla Domingo Orozco- Bailén.

Pepe Pastor va ser el mantenidor de l’Exaltació d’enguany i va fer una descripció sense igual de cadascuna de les falleres majors; unes paraules que van arribar al cor de les dones i les xiquetes protagonistes de la vesprada i que van mostrar una visió d’allò més especial de totes elles.