Campanyes 2022

Reis d'Orient 2023

Carta als Reis d’Orient 2023

L’Ajuntament de Burjassot ha repartit al voltant de 2.000 cartes per als Reis d’Orient entre els centres escolars del municipi perquè la població infantil puga adreçar-se a Ses Majestats i demanar-los els regals que més il·lusió li facen. Les cartes estan també disponibles a l’Ajuntament, la Casa de Cultura, la Policia Local, la Biblioteca Infantil i el Centre Socioeducatiu Díaz-Pintado. A més a més, es pot descarregar la carta per a imprimir i acolorir ací o interactuar-hi i jugar a diversos jocs nadalencs en https://javenenelsreis.com.
Així mateix, amb l’etiqueta #NadalBurjassot, les famílies podran fotografiar-se i pujar a Facebook, Twitter o Instagram una foto depositant les cartes en qualsevol de les bústies reials repartides per Burjassot i entrar així en el sorteig d’un fantàstic joc de taula com el Parauleja, la Fallera Calavera, el Codi Secret, el Carcassone o el Party & Co. Junior, que tindrà lloc el 9 de gener.



Cinema a l'Escola

Cinema a l’Escola

El passat 27 d’octubre l’Ajuntament de Burjassot va signar un conveni amb la Fundació Escola Valenciana mitjançant el qual es dona suport a la labor d’aquesta fundació en el municipi de Burjassot. En concret, s’hi busca fomentar les Trobades d’Escoles en Valencià, esdeveniments d’abast comarcal per a promoure el valencià juntament amb les comunitats educatives que inclouen activitats com els premis Sambori, la Trobada Musical, el concurs de cartells, la lliga de debat, cercaviles, tallers, espectacles, exposicions…, així com el Cinema en Valencià, que complementa la formació en valencià de la població infantil mitjançant l’exposició a la llengua en horari escolar alhora que normalitza l’ús del valencià en l’àmbit del cinema.



Nou d'Octubre

Nou d’Octubre

Per a celebrar i commemorar la llengua, història, cultura, tradicions i, en definitiva, la identitat dels valencians i valencianes, Aviva Burjassot va distribuir, tant el 2021 com el 2022, més de 300 còmics per any entre els nou centres escolars de primària del municipi, un per a cada escolar de 4t de primària. Els còmics, escrits i il·lustrats per Jesús Huguet i editats per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, narren la vida de Jaume I en boca de l’avi d’Alícia, una xiqueta contemporània que s’interessa molt per la figura del Conqueridor. Així, a través de la lectura en la llengua pròpia dels burjassoters i les burjassoteres, les generacions més joves podran descobrir més detalls sobre la seua història i cultura a través d’aquesta eina lúdica i didàctica.



Sant Dionís 2022

Sant Dionís 2022

Un any més, Aviva Burjassot va posar a la disposició dels forns i botigues de complements de Burjassot les ja habituals targetes de felicitació de Sant Dionís perquè aquests pugueren regalar-les a qui compre la mocaorà i aquestes últimes persones, al seu torn, a aquelles a les quals vulguen dedicar la mocaorà pel dia de l’amor valencià. Seguint la línia dels últims anys, les regidories d’Igualtat i Promoció del Valencià, en col·laboració amb la de Comerç, es van unir per a crear un disseny en el revers del qual es recorden formes saludables de tractar tant la nostra parella com la nostra llengua. Entre les bones practiques cap a la llengua de Burjassot, destaquen aprendre-la, usar-la indistintament en tots els àmbits, transmetre-la entre generacions i exigir el compliment dels drets lingüístics de la població.



Festa Estellés 2022

Festa Estellés 2022

El 4 de setembre es commemora el naixement del poeta més conegut de Burjassot, Vicent Andrés Estellés. Per a celebrar-lo, Aviva Burjassot va finançar el concert de Pau Alabajos que va tindre lloc el 17 de setembre en el Mercat Antic. D’igual manera, es van repartir més de 350 còmics Vicent Andrés Estellés. La clau que obri tots els panys, un per a cada alumne/a de 6é de primària. Així mateix, es va posar a la disposició dels centres de secundària l’exposició itinerant d’aquest ajuntament sobre la vida i obra del poeta. Finalment i per a completar-ho tot, s’està construint a petició ciutadana un mural del poeta en ceràmica que ocuparà una de les cares del Centre Social Ausiàs March.



Rebaixes 2022

Rebaixes 2022

Un any més, Aviva Burjassot va participar en la campanya de cartells de Rebaixes i Descomptes en col·laboració amb la Xarxa Tècnica de Serveis Lingüístics Valencians per a facilitar la tasca promocional dels comerços de la localitat en la temporada estival de rebaixes alhora que es fomentava la presència del valencià en el teixit comercial. Així, es van repartir 1.200 cartells entre tots els comerços de la localitat. En posteriors temporades, si cap comerç en desitja més, podrà dirigir-se a Aviva Burjassot o a l’Associació de Comerç i Servicis de Burjassot per a recollir-los.



Premis a l'Ús del Valencià en l'Esport de Burjassot 2022

Premis a l’Ús del Valencià en l’Esport 2022

Per primera vegada el 2022, es van convocar Premis a l’Ús del Valencià en l’Esport de Burjassot. Aquests volien recompensar les agrupacions esportives del municipi que fomenten l’ús del valencià a través de les publicacions en els seus comptes de xarxes socials. En aquesta convocatòria, es repartiren 2.000 € entre 2 premis. Per a valorar les sol·licituds, es van tindre en compte les publicacions fetes entre l’1 de juliol de 2021 i el 30 de juny de 2022. Les agrupacions guanyadores d’aquesta edició van ser el Club de Gimnàstica Rítimica L’Almara i l’agrupació de corredors Burjapower.



Premis a l'Ús del Valencià en les Falles de Burjassot 2022

Premis a l’Ús del Valencià en les Falles 2022

El 2022 es van convocar també Premis a l’Ús del Valencià en les Falles de Burjassot, mitjançant els quals es va premiar les comissions falleres del municipi que fomenten l’ús del valencià a través de les publicacions en els seus comptes de xarxes socials. En aquesta convocatòria, es repartiren 2.000 € entre 4 premis. Per a la valoració de les sol·licituds es van tindre en compte les publicacions fetes entre l’1 de juliol de 2021 i el 30 de juny de 2022. Les comissions guanyadores d’aquesta edició van ser les de les falles Espartero-Mestre Plasència, Pi i Margall-Arturo Cervellera, Marià Benlliure-Séquia de Tormos i Fermín Galán-Primavera.



Premis a l'Ús del Valencià en el Comerç de Burjassot 2022

Premis a l’Ús del Valencià en el Comerç 2022

Completant el triplet de premis, Aviva Burjassot va convocar per a 2022 els III Premis a l’Ús del Valencià en el Comerç de Burjassot, en els quals es premia els comerços, empreses i serveis del municipi per la seua labor de foment de l’ús del valencià en l’àmbit empresarial a través del seu material imprés i, des d’enguany, mitjançant les noves tecnologies. Un any més, es repartiren 4.000 € entre 7 premis gràcies a la subvenció concedida per la Diputació de València. Per a la valoració de les sol·licituds es va tindre en compte el material elaborat o adquirit entre l’1 de juliol de 2021 i el 30 de juny de 2022. Les empreses guanyadores d’aquesta edició van ser Banys i Cuines Calandín, el grup A Riure, les sabateries Juan Ramón, la pastisseria El Dolcet, la cafeteria El Cafenet, el restaurant Romanssera Tapasseria i la ferreteria del Mercat de l’Almara.



Xarrades sobre normalització lingüística a internet

Xarrades sobre normalització lingüística a internet

Amb motiu del Dia Mundial de les Telecomunicacions, Aviva Burjassot va oferir als centres de secundària un cicle de xarrades en clau humorística del famós influenciador i humorista valencià Fran Tudela, més conegut pel nom artístic de Cabrafotuda. L’objectiu d’aquesta activitat era doble. D’una banda, es pretenia trencar prejudicis entre la població adolescent del municipi mostrant-li que es pot arribar lluny a internet amb la nostra llengua. Fran Tudela n’és tot un exemple amb més de 190.000 seguidors en TikTok, procedents de desenes de països, que s’han interessat per la nostra llengua arran dels seus vídeos. D’altra banda, es perseguia conscienciar la població adolescent sobre la situació sociolingüística de la llengua a internet i fer una crida a aquesta a implicar-se en el procés de normalització seguint comptes de creadors de contingut en valencià, o bé fins i tot creant contingut propi en la llengua del municipi.



Premis Sambori

Premis Sambori

El divendres 29 d’abril, el Mercat Antic albergà el lliurament dels guardons de la fase Centres de la 24a edició dels Premis Sambori. L’alumnat dels centres educatius de Burjassot seleccionat per a participar en la fase Trobades de l’àmbit comarcal rebreren un llibre i un diploma en reconeixement de la seua representació del municipi al certamen en una gala plena de diversió a càrrec del grup A Riure. En aquesta edició hi va haver un total de 33 treballs seleccionats, incloent-hi a més un treball premiat en la fase Trobades: el treball El crit de Nuk, de Martina Ferrol.



Dia Internacional del Llibre

Dia Internacional del Llibre

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional del Llibre, el 23 d’abril, Aviva Burjassot va obsequiar un any més cada estudiant de 6é de Primària amb el còmic El Tribunal de les Aigües. El juí de la sèquia obstruïda, editat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, que compta amb el guió d’Álex Zahinos i les il·lustracions de Nuria Tamarit. Així, a més de fomentar la lectura en valencià entre la població més jove, es continua treballant per visibilitzar elements identitaris valencians tan importants com l’històric Tribunal de les Aigües, declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.



Rebaixes 2021-2022

Rebaixes 2021-2022

A través d’aquesta campanya, Aviva Burjassot proporciona als comerços que ho sol·liciten, tant en la temporada d’estiu de 2021, com en la d’hivern de 2022, cartells de Rebaixes i Descomptes, així com etiquetes d’Abans/Ara per a fixar-hi els nous preus. Mitjançant l’Associació de Comerç i Servicis, l’associació Empresaris Burjassot i CEMEF, en 2021 s’han repartit 1.400 cartells i 15.000 etiquetes. Aquesta campanya es du a terme conjuntament amb les distintes Agències de Promoció del Valencià de diversos municipis, així com amb la Diputació de València.



Cartes als Reis d’Orient 2022

Cartes als Reis d’Orient 2022

Com fa més de 15 anys que és tradició, l’Agència de Promoció del Valencià, conjuntament enguany amb el Gabinet Psicopedagògic, ha repartit més de 5.500 cartes als Reis d’Orient entre tots els centres de primària de la localitat. Es tracta d’una campanya conjunta en què participen la Diputació de València, que proporciona el disseny, i pràcticament la resta d’ajuntaments que integren la xarxa tècnica de serveis lingüístics valencians. A banda d’arribar als centres educatius, les cartes estaran també disponibles a la Biblioteca Infantil, a l’interior de la Casa de Cultura, a l’edifici de l’Ajuntament, al Mercat de l’Almara i a l’edifici de la Policia, entre altres espais municipals. Podeu descarregar també el disseny en versió per a acolorir ací.



Burjassot Ciutat Educadora

Burjassot Ciutat Educadora

Aviva Burjassot integra la major part de les seues campanyes, com ara les activitats pel Dia Internacional del Llibre, els cursos de valencià, els Premis Sambori, la Festa Estellés, el Dia de Sant Dionís o el Nou d’Octubre dins del pla general Burjassot Ciutat Educadora, que incorpora diferents estratègies de diverses àrees de l’Ajuntament per a desenvolupar una educació integral i permanent, sota l’objectiu constant d’aprendre, intercanviar, compartir i, per tant, enriquir la vida de la ciutadania de Burjassot.


Històric de campanyes


Campanyes de 2021

Burjaxef, concurs de cuina infantil

Burjaxef

[AJORNAT] El I concurs municipal de cuina infantil ha arribat a Burjassot, destinat a edats entre 8 i 12 anys. Amb totes les candidatures, redactades en valencià, s’elaborarà un receptari que es posarà a la disposició de la població en format electrònic. Al desembre els finalistes es mesuraran en una gala final i el guanyador s’emportarà una tauleta tàctil amb la qual poder continuar llegint i preparant moltes receptes. La gala estarà animada, entre altres espectacles, per l’actuació del mag Nuel Galán. La resta de finalistes tindran així mateix la seua recompensa i fins i tot qui que no haja arribat a la final rebrà també un obsequi el dia de la gala per la seua gran dedicació.



Premis a l'Ús del Valencià en el Comerç de Burjassot 2021

Premis a l’Ús del Valencià en el Comerç de Burjassot 2021

El 18 d’octubre es va fer pública la llista de les entitats guanyadores dels II Premis a l’Ús del Valencià en el Comerç (2021) en els quals es premia els comerços, empreses i serveis del municipi per la seua labor de foment de l’ús del valencià en l’àmbit empresarial a través del seu material imprés. En aquesta nova edició, els premis van oscil·lar entre els 250 € i els 800 €. Aquest reconeixement és possible gràcies a la subvenció concedida per la Diputació de València. Els comerços guanyadors d’aquesta edició van ser A Riure SLU amb el 1r premi; Banys i cuines Calandín SL amb el 2n premi; Juan Ramón García (Zapaterías Juan Ramón) amb el 3r premi; Sergio López (ferreteria del Mercat de l’Almara) amb el 4t premi; Sonia Perelló (Mussolets) amb el 5é premi; Burcafé SL amb el 6é premi; Burjassot Llibres SL amb el 7é premi, i Silvia Balaguer (Entre Nit i Matinà) amb el 8é premi.



Nou d'Octubre

Nou d’Octubre

Per a celebrar i commemorar la llengua, història, cultura, tradicions i, en definitiva, la identitat dels valencians i valencianes, Aviva Burjassot va distribuir més de 300 còmics entre els nou centres escolars de Primària del municipi, un per a cada escolar de 4t de Primària. Els còmics, escrits i il·lustrats per Jesús Huguet i editats per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, narren la vida de Jaume I en boca del iaio d’Alícia, una xiqueta contemporània que s’interessa molt per la figura del Conqueridor. Així, mitjançant la lectura en la llengua pròpia de les burjassoteres i burjassoters, les generacions més joves podran descobrir més detalls sobre la seua història i cultura a través d’aquesta eina lúdica i didàctica.



Sant Dionís 2021

Sant Dionís 2021

El 2021, Espai Dona i Aviva Burjassot van col·laborar de nou per a defensar que, a més del tradicional intercanvi valencià de dolços de massapà per Sant Dionís, l’amor s’ha de demostrar també amb bons tractes tot l’any. Per a fer-ho, es van repartir més de 1.400 targetes de dedicatòria pels forns, pastisseries i botigues de Burjassot, els quals les van regalar a qui va comprar un mocador o una mocadorada. El disseny de 2021 va incloure una nova estrofa d’amor consistent en un decasíl·lab força arrelat en la literatura valenciana des de l’Edat Mitjana, dividit en dos hemistiquis de 4 i 6 síl·labes respectivament amb accent en la 4a síl·laba. Amb aquest, les regidories d’Igualtat, Comerç i Promoció del Valencià van voler animar les dones burjassoteres perquè prengueren també la iniciativa d’obsequiar amb la mocadorada a qui elles vulgueren, funció atribuïda als homes en el passat. Això és el que va representar Rosie the Riveter en el disseny, la qual apareix juntament amb un tronador que reivindica la històrica celebració del dia de les persones enamorades valencianes.



Festa Estellés 2021

Festa Estellés 2021

La Festa Estellés se celebra any rere any per a commemorar el naixement del poeta burjassoter, Vicent Andrés Estellés, un dels escriptors més importants de la literatura valenciana. Per a les celebracions de 2021 es van posar en marxa diverses activitats com l’exposició itinerant sobre el poeta que va recórrer els centres de secundària, l’exposició fixa sobre aquest cedida per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua exhibida a la Casa de Cultura, el COMcert a càrrec del Col·lectiu Ovidi Montllor, el recital de poesia Tot Estellés d’Acompasa2 o el regal d’un còmic Vicent Andrés Estellés: La clau que obri tots els panys a cada escolar de 6é de primària.



De Viva Veu

De Viva Veu

Es tracta d’un projecte educatiu d’activitats al voltant de la lectura en veu alta en el qual van participar els CEIP Fernando de los Ríos, Les Sitges i Sant Joan de Ribera i el col·legi Joan XXIII. La iniciativa no només potenciava el gust per la lectura i les habilitats personals, sinó que també desenvolupava l’entonació, ritme, pauses i fonètica en valencià, entre moltes altres competències. El projecte va culminar amb un certamen que va començar amb una fase local que es va emetre el 4 de juny en el canal de YouTube del projecte De Viva Veu, en la qual es va decidir que Marta Agudo (Sant Joan de Ribera) i Neus Orea (Joan XXIII) o els seus suplents Andrea Cano (Joan XXIII) i Jorge Alarcón (Les Sitges) representaren Burjassot en una final autonòmica que se celebrarà el 27 de juny en l’auditori de Paiporta.



Premis Sambori

Premis Sambori

El divendres 7 de maig, l’Auditori de la Casa de Cultura va albergar el lliurament dels guardons de la fase Centres de la 23a edició dels Premis Sambori. L’alumnat dels centres educatius de Burjassot seleccionat per a participar en la fase Trobades de l’àmbit comarcal va rebre un llibre i un diploma en reconeixement de la seua representació del municipi al certamen. En aquesta edició hi va haver un total de 28 treballs premiats, incloent-hi a més dos treballs premiats en la fase Trobades: un treball col·lectiu de la classe de 1r A del CEIP Sant Joan de Ribera anomenat Arta torna a somriure i el treball Pròxima parada el destí, d’Ariadna Fullana, alumna de l’IES Vicent Andrés Estellés.



Dia Internacional del Llibre

Dia Internacional del Llibre

Amb motiu de la celebració del Dia del Llibre, Aviva Burjassot i les Biblioteques Municipals es van uneir per a obsequiar a cada estudiant de 6é de Primària amb el còmic El Tribunal de les Aigües. El juí de la séquia obstruïda, elaborat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. A més de tractar sobre la peculiar institució valenciana, que està declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, el còmic compta també amb el guió d’Álex Zahinos i les il·lustracions de Nuria Tamarit. A més dels còmics, per a commemorar el Dia del Llibre 2021 també es van sortejar dos lots de llibres infantils i dos d’adults en les xarxes socials.



Cartes als Reis d'Orient

Cartes als Reis d’Orient

Viure el Nadal també en valencià, aquest va ser l’objectiu d’aquesta campanya d’Aviva Burjassot – Agència de Promoció del Valencià, que va fer arribar a totes les escoles de la localitat més de 5.500 cartes, una per a cada escolar de Primària, perquè escrigueren la seua carta als Reis d’Orient en valencià. Les cartes van estar també disponibles per als veïns i veïnes de Burjassot a l’Ajuntament, la Casa de Cultura i el Mercat Municipal L’Almara, perquè ningú se’n quedara sense.



Grups de conversa en valencià

Grups de conversa en valencià

Aviva Burjassot, en col·laboració amb Escola Valenciana, va tornar a posar en marxa els grups de conversa en valencià per a la ciutadania del municipi. En l’edició del curs 2020-2021, Aviva va oferir més places i més grups més reduïts i la participació es va desenvolupar íntegrament en línia i gratuïtament a través del programa de videoconferència Jitsi Meet. A més, les persones que s’hi van inscriure van rebre el llibre 10 de dones com a part del material de treball per a les sessions, en el qual deu escriptores alcen la seua veu i ens animen de maneres diverses a llegir en valencià.

Campanyes de 2020

Premis a l'Ús del Valencià en el Comerç de Burjassot 2020

Premis a l’Ús del Valencià en el Comerç de Burjassot 2020

Amb un acolliment més que satisfactori, Aviva Burjassot va concedir al febrer els primers Premis a l’Ús del Valencià en el Comerç de Burjassot. Els comerços premiats per la seua labor de foment de l’ús del valencià en l’àmbit empresarial a través del seu material imprés (retolació, cartelleria, factures, marxandatge, dissenys, etc.) van rebre entre 215 € per al huité premi i 700 € per al primer premi i van ser, de primer a huité: A Riure SL, El Dolcet, Menut a Menut, Zapaterías Juan Ramón, Burcafé SL, Mussolets, la ferreteria del Mercat L’Almara i Xe quin pa! El reconeixement va ser possible gràcies a la subvenció concedida per la Diputació de València.



Dia de l'amor valencià

Dia de l’amor valencià

Per al 9 d’octubre, dia del poble valencià, en el qual se celebra també la festivitat de Sant Donís, Aviva Burjassot i Espai Dona van posar en marxa en 2020 la campanya del “Dia de l’amor valencià” per a animar la ciutadania a demostrar el seu amor cap als seus éssers estimats amb bons tractes tots els dies de l’any, a més de, per descomptat, a la valenciana amb la tradicional mocaorà. Així, es van repartir targetes de dedicatòria de la mocaorà pels forns, pastisseries i botigues de complements del municipi amb una estrofa d’amor creada ex professo per a l’ocasió. Totes dues àrees municipals van animar també a adaptar les nostres tradicions als temps en els quals vivim, gaudint de relacions afectives sanes i lliures, perquè no siga només l’home qui regale la mocaorà a la dona, sinó que les dones de Burjassot, si ho desitgen, prenguen també la iniciativa de tindre aquest detall amb les persones a qui més volen.



Espais Escrits

Espais Escrits

Aviva Burjassot va col·laborar des de 2014 amb l’associació literària Espais Escrits per a fomentar el coneixement de Vicent Andrés Estellés, així com per a difondre la seua ruta literària i fer-la més interactiva i accessible al món.


Campanyes de 2019

Nit Estellés

Activitats al voltant de la Festa Estellés

Aviva Burjassot col·labora anualment amb l’associació cultural Ca Bassot en l’organització de la Nit Estellés. L’any 2016 va portar el grup alcoià Verd Cel per a dinamitzar la nit amb música en valencià. Així mateix, en 2017 el programa es va ampliar amb la projecció del film Cos mortal de Carles Chiner, la passejada per l’horta a través d’Estellés, oferida per l’Oficina de Sostenibilitat Local, i el concert del Sopar Estellés de Mireia Vives i Borja Penalba. La preparació de les activitats per a la Festa Estellés de 2021 ja està en marxa i prompte serà revelat el programa.



Burjassot para taula

Burjassot para taula

«Burjassot para taula» va ser un projecte culinari audiovisual que ens va descobrir els vincles amb els nostres veïns de Burjassot, d’ací i d’allà. A través de la cuina parlem en valencià d’ingredients i de receptes familiars. Els programes estaven protagonitzats per gent de Burjassot que ens va obrir les portes de sa casa per a ensenyar-nos a cuinar una recepta arrelada a la seua tradició cultural. Per a accedir a tots els vídeos del projecte, feu clic ací.


Campanyes de 2018

Rebaixes

«Rebaixes» i «Descomptes»

La Regidoria de Promoció del valencià, a través d’Aviva Burjassot i en col·laboració amb la Regidoria de Comerç i l’Associació de Comerços i Servicis de Burjassot, reparteix cada estiu entre els comerços del municipi bandes de «Rebaixes» i «Descomptes» per a anunciar la campanya estival de rebaixes, així com etiquetes per a fixar els nous preus. La cartelleria ha sigut dissenyada i il·lustrada els últims anys per Pablo Ejarque en col·laboració amb l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València i la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València. La campanya es duu a terme conjuntament també amb un gran nombre altres agències de Promoció del valencià de diversos ajuntaments. La cartelleria de 2021 ja està en procés d’elaboració i arribarà prompte als comerços que ho desitgen.



Estellés: 25 anys sense el poeta

Estellés: 25 anys sense el poeta

Per a commemorar el 25 aniversari de la mort del poeta burjassoter Vicent Andrés Estellés, Aviva Burjassot va impulsar la campanya “Estellés: 25 anys sense el poeta”, que va incloure nombrosos actes al llarg de tot l’any com la presentació d’una unitat didàctica per a l’alumnat de Primària, Secundària i Batxillerat, la ruta literària “Racons furtius pel Burjassot d’Estellés”, l’exposició amb visita guiada “De la imatge a la paraula, de la paraula a la imatge”, el contacontes “Estellés en minúscula”, la representació de l’obra Oratori de Josep Ribera a Nàpols en el Tívoli, l’actuació de Pau Alabajos durant la Nit Estellés, la ruta “Campanes del meu poble: El paisatge sonor d’Estellés”, la ruta en llengua de signes “Signem Estellés” o la confecció d’un mapa interactiu de l’univers Estellés. Llegiu-ne més.



Per Sant Donís, jo estime lliure

Per Sant Donís, jo estime lliure

El 2018, Aviva Burjassot – Agència de Promoció del Valencià i el Servei d’Atenció Integral a les Dones, Espai Dona, van llançar la campanya #JoEstimeLliure!, la qual es va dur a terme a través de Twitter amb l’objectiu d’animar a les burjassoteres i els burjassoters a demostrar, en 140 caràcters, que “l’amor i la llibertat van de la mà, que podem entimar-nos i volar lliures, que en l’amor no hi cap dolor!”.



Bosses de tela

Bosses de tela

El 2018, Aviva Burjassot va col·laborar amb l’Oficina de Sostenibilitat local per a repartir a la porta de l’Ajuntament de Burjassot, el mercat ambulant i el Mercat Municipal l’Almara bosses de roba amb divertits missatges en valencià destinades a reduir l’ús de plàstics en el municipi i entre la població.



El bus de la llengua

El bus de la llengua

L’adhesió a la campanya “Sempre teua, la teua llengua” de la Generalitat Valenciana per a la promoció social de l’ús del valencià va portar el Bus de la llengua a Burjassot, el qual durant 4 dies va omplir els diferents carrers del municipi d’activitats i tallers lúdics i didàctic.



Retolar en valencià, senyal d'identitat

Retolar en valencià: senyal d’identitat

Aquesta campanya d’Aviva Burjassot en col·laboració amb la Diputació de València va tindre com a objectiu promoure l’ús de la llengua en els comerços de Burjassot. Amb aquesta finalitat, es van repartir per aquests una sèrie de caixes que contenien set plaques adhesives amb els missatges “Magatzem”, “Wi-fi debades”, “Privat”, “Lavabos”, “Hòmens”, “Dones” i “Adaptat”, unes altres amb les inscripcions “Obert – Tancat” i una sèrie d’adhesius de doble cara d’“Espenteu – Estireu” i “Endavant, l’atenem en valencià”.


Campanyes de 2017

Tardor valenciana

Tardor valenciana

La tardor de 2017 va vindre carregat d’esdeveniments destinats a la promoció del valencià en el municipi de Burjassot com la inauguració del mural Estellés per píxels; la conferència Processos de canvi i innovacions lingüístiques. Pren la paraula a càrrec de Josep Lacreu, cap de la Unitat de recursos lingüisticotècnics de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua; l’exposició Com és fa un llibre; la inauguració del Club de lectura fàcil en valencià; un taller d’escriptura creativa en valencià; la presentació del llibre Regles de joc del Colpbol; i la projecció de la pel·lícula Estiu 1993 en els centres educatius.



Llegir és divertit

Llegir és divertit

Aquesta campanya es va dur a terme en els CEIP Miguel Bordonau, Sant Joan de Ribera i Fernando de los Ríos amb l’objectiu de potenciar el gust per la lectura en valencià entre l’alumnat. En una primera fase, Aviva va proporcionar gratuïtament als centres els llibres en valencià triats per aquests que es van llegir a les aules, així com una proposta didàctica per a treballar-los i aprofundir en la lectura. La segona part de la campanya va consistir en un concurs de microrelats culminat amb un acte lúdic amb una gimcana de proves divertides en l’espai natural de L’Eixereta. L’activitat es va concloure amb l’oferiment als centres de jocs de taula en valencià i uns divertits batuts de fruites per a apagar la set després de tanta diversió.



Classes de valencià inicial per a famílies

Classes de valencià inicial per a famílies

L’Agència de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Burjassot, Aviva Burjassot, va posar en marxa classes de valencià orientades als pares i mares de l’alumnat dels centres educatius públics del municipi. Les classes s’impartien en horari escolar per a facilitar l’assistència de les persones interessades mentre els fills i filles romanien a les aules. A aquesta primera experiència es van inscriure prop de 30 pares i mares i les classes tenien lloc dues vegades la setmana: una els dilluns en les instal·lacions del CEIP Miguel Bordonau i l’altra en el CEIP Sant Joan de Ribera els dimarts.



Cinema en valencià per a escoles

Cinema en valencià per a escoles

En col·laboració amb Escola Valenciana, Aviva Burjassot va portar cinema en valencià a les escoles els anys 2016 i 2017. Els films es projectaven al Centre Cultural Tívoli, amb una capacitat de 550 persones. L’any 2016 es van projectar L’hivern i la primavera per a 1r cicle de primària, Astèrix per a 2n i 3r cicle de primària i Rastres de sàndal per a ESO i l’any 2017 es van projectar Mascotes per a infantil i primària, El petit príncep per a 2n i 3r cicle de primària i L’heroi de Berlín per a ESO i batxillerat. L’objectiu d’aquesta activitat va ser animar l’alumnat a visionar pel·lícules en la nostra llengua. Les projeccions s’acompanyaven d’unitats didàctiques oferides per Escola Valenciana que l’equip docent treballava a l’aula abans i després de veure els metratges.


Troballengua

Troballengua

Aviva Burjassot col·labora de 2017 ençà amb Troballengua, un espai virtual de trobada entre clients que desitgen adquirir productes o serveis en valencià i empresaris que n’ofereixen. En el lloc web es poden trobar botigues per província, comarca i municipi, així com per àrea d’especialitat. A més també hi ha valoracions personals per a triar sempre la millor atenció en valencià.

Campanyes de 2016

Felicidari

Felicidari

A més dels beneficis socials, emocionals, intel·lectuals i de salut per als dos grups d’edat que van participar en aquesta iniciativa, l’objectiu de la qual va ser desenvolupar les relacions intergeneracionals entre l’alumnat de 1r a 4t de Primària i els/les seus/seues majors, les generacions més xicotetes també es van beneficiar del foment de comportaments i models positius, així com de l’estima per les persones i el passat. Cada estudiant va rebre un quadernet amb el qual va haver de formular una sèrie de preguntes als seus majors sobre moments de felicitat d’aquests i dibuixar-ho. Els dibuixos van entrar en un concurs en el qual els guanyadors es van materialitzar en forma de calendari, mentre que tots els restants es van publicar diàriament en el Facebook d’Aviva. Feu clic ací per a accedir a la web de Felicidari.


Campanyes de 2015

Cinema en valencià

Cinema en valencià

Els amants del cinema en valencià frueixen des de 2015 de diversos films en la nostra llengua al Centre Cultural Tívoli de Burjassot. Gràcies a la col·laboració entre l’Agència de Promoció del Valencià i l’Institut Municipal de Cultura i Joventut, i amb el patrocini del Servei de Política Lingüística de la Universitat de València, el cinema en valencià gratuït va tornar a Burjassot.