El Consell Escolar Municipal recolza la no reducció d’una unitat de Secundària en el Col·legi Juan XXIII

11 maig 2016|Burjassot

El Consell Escolar Municipal de Burjassot, que s’ha reunit aquest matí (11-05-2016), en sessió extraordinària, ha donat el seu suport a la comunitat educativa del Col·legi Juan XXIII, davant la situació que s’ha produït en el centre per la resolució de 5 de maig de 2016 de la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport, en la qual es redueix una unitat de secundària (1º d’AÇÒ), argumentant falta de ràtio.

Després del torn d’intervencions, el Consell Escolar Municipal ha adoptat dos acords. El primer d’ells passa per recolzar la no reducció de la unitat de Secundària que exigeix el Col·legi Juan XXIII, a causa que el centre concertat està seguint la normativa vigent, complint la ràtio exigida. Aquest acord s’ha aprovat amb 8 vots a favor, 4 abstencions i 2 vots en contra. Així mateix, el Consell Escolar Municipal ha aprovat també, amb 10 vots a favor, 2 abstencions i 2 vots en contra, l’elevació al Ple Municipal d’aquest suport a la no reducció de tal unitat del Col·legi Juan XXIII.

En el mes d’abril, el centre va rebre la notificació de la proposta de reducció d’aquesta unitat. El col·legi va justificar en les al·legacions presentades que si que compleix el nombre d’alumnes per aules (ràtio), exigit en el concert signat amb la Conselleria.

Laura Espinosa, regidora d’Educació i presidenta del Consell Escolar Municipal ha votat a favor del suport al Col·legi Juan XXIII afirmant que “anem a recolzar la no reducció d’aquesta unitat, primerament, perquè s’està complint amb el criteri objectiu del compliment de la normativa vigent. Així mateix, nosaltres anem a recolzar sempre totes les iniciatives que afavorisquen a les famílies, als centres i als ciutadans de Burjassot. No obstant açò, aquesta situació demostra el problema de planificació educativa que existeix a Burjassot i que hem de començar a abordar, creant un espai de diàleg que involucre a tots els agent implicats en la realitat educativa del municipi”.