La Terrassa d’Estiu 2015 ret homenatge als 35 mm amb grans pel·lícules que han triomfat a Burjassot

29 juny 2015|Burjassot

L’Institut Municipal de Cultura i Joventut de Burjassot rep l’estiu 2015 amb el llançament d’una nova edició de la Terrassa d’Estiu, dos mesos de cinema a la fresca que es desenvoluparan en l’Auditori de la Casa de Cultura. En 2015, i enfront de l’auge imparable del format digital, l’IMCJB ha decidit programar la Terrassa d’Estiu, fent un homenatge al format que, durant més d’un segle, ha sigut el pilar bàsic del cinema: el cel·luloide, els romàntics 35 mm.

El projector de la Casa de Cultura començarà a deixar fluir fotogrames divendres que ve, 10 de juliol i la programació es desenvoluparà fins al 29 d’agost, els divendres i els dissabtes, en una única sessió a les 22.30 h, amb un preu estrella i únic: 2 euros. Entre els títols que s’estan programant, l’IMCJB ha optat per tornar a projectar algunes de les pel·lícules que van ser grans èxits en les seues respectives estrenes i que, a més, van omplir el Tívoli o l’Auditori quan es van projectar a Burjassot. La pel·lícula més taquillera de la història del cinema espanyol, Ocho apellidos vascos (projecció els dies 7 i 8 d’agost), o una de les últimes joies de Dreamworks, Los pingüinos de Madagascar, que obrirà la Terrassa d’Estiu el 10 de juliol, són solament alguns dels títols que ja hi ha confirmats.

No obstant açò, la Terrassa d’Estiu 2015 comptarà en la seua programació amb un gran clàssic del cinema familiar, una de les pel·lícules de culte dels anys 80, amb la qual han crescut moltes generacions: Los Goonies, que ara compleix 30 anys des de la seua estrena. Un èxit, sense edat, dirigit per Richard Donner i escrit per Chris Columbus, basat en una història de Steven Spielberg. Los Goonies es projectarà els dies 17 i 18 de juliol.

La relació de pel·lícules es completa amb El Niño, que es projectarà el 24 i 25 de juliol, Las aventuras de Tadeo Jones que es projectarà el 31 de juliol i l’1 d’agost, Río 2 (projeccions 21 i 22 d’agost i Cómo educar a mi dragón 2, pel·lícula que tancarà la Terrassa d’Estiu 2015 els dies 28 i 29 d’agost). Cal destacar que, com sempre en el cinema, la programació pot estar subjecta a canvis d’última hora executats per les distribuïdores cinematogràfiques.

Però en 2015, l’IMCJB vol anar més enllà. En aquest homenatge a la pel·lícula analògica, la Terrassa d’Estiu, de la mà d’un dels altres gran projecte estival de l’IMCJB, l’Escola d’Estiu, vol mostrar als més xicotets com és el cinema des de dins. En coordinació amb els monitors i animadors juvenils d’ANIMA’T, i a través d’uns personatges al més pur estil hollywoodiense, Mr. & Miss Tívoli, ensenyaran als xiquets i joves els secrets que amaga el cinema, des que és cinema. Així, xicotets i curiosos tindran l’oportunitat de conéixer la cabina de projecció i xarrar amb una figura clau en tota la història del cinema en 35 mm: l’operador de cinema, en el cas de Burjassot, operadora!

Amb aquesta proposta per al cinema d’estiu, que encara guarda més sorpreses, l’IMCJB se suma a la campanya que grans directors com Tarantino, Scorsese o Christopher Nolan han iniciat en defensa d’aquest format que, com un tren, ha viatjat al llarg de més d’un segle, carregat de rialles, plors, il·lusions i emocions. La vida en cel·luloide, aqueix univers semioscur amagat darrere d’una porta tancada i una xicoteta finestra oberta. Un lloc en l’ombra on es crea la màgia que a tants ens va fer i ens fa somiar: el cinema.

Consulta ACÍ la programació de la Terrassa d’Estiu 2015.