Tornen les Rutes per l’Horta de Burjassot

11 desembre 2014|Burjassot

La Regidoria de Medi Ambient, dirigida per Lluna Àrias, a través de l’Oficina de Sostenibilitat Local, ha programat la tercera edició de les Rutes guiades per l’Horta de Burjassot, les quals començaran en aquest mes de desembre i es perllongaran fins a novembre de 2015. El cap de setmana del 13 i 14 de desembre se celebraran les primeres eixides amb les quals els ciutadans de Burjassot podran gaudir de l’entorn local.

Totes les rutes estan guiades per professionals i són gratuïtes, però cal reservar places en l’Oficina de Sostenibilitat Local, enviant un e-mail a mediambient@ayto-burjassot.es o cridant al 96 364 95 15, indicant nom, e-mail i un telèfon de contacte. Si hi ha més demanda que places, s’obrirà una llista de reserva per a possibles anul·lacions. No es podran reservar més de 5 places per persona; els menors de 3 anys no ocupen plaça. Cada sol·licitant no podrà sol·licitar més de dues rutes en un mateix període d’inscripció, la resta de sol·licituds s’apuntaran en la llista de reserva. Els terminis d’inscripció s’obrin cada dos mesos. Així, en aquests dies, les persones interessades es poden apuntar a les rutes de desembre i de febrer.

En aquesta tercera edició, les Rutes presenten novetats. Algunes de les eixides programades, com la del pròxim dissabte 13 de desembre, Dia Internacional de la diversitat biològica, seran rutes ornitològiques. Acompanyats per professionals de la Societat Valenciana d’Ornitologia, els assistents podran gaudir de rutes d’observació de les aus que habiten l’Horta. A més, en cada eixida es realitzaran diferents activitats, com per exemple la col·locació de caixes niu, l’observació d’invertebrats amfibis i flora, i xerrades d’educació ambiental, coincidint amb algunes dates assenyalades com el Dia de l’Aigua, el Dia Internacional de la Terra o el Dia Internacional de la diversitat biològica.

D’altra banda, també es programaran rutes que combinen l’atenció a la naturalesa relacionada amb la cultura valenciana, parant esment al nostre patrimoni hídric i arquitectònic, al paisatge, als cultius, etc. A més, també es programaran dos ciclorutes en les quals els assistents observaran una visió més àmplia del conjunt de la comarca de l’Horta Nord.

El calendari de rutes pot consultar-se ACÍ

Here are some ideas for decorating a room around red
snooki weight lossMore Great Coffee Shops in Downtown Calgary