La Asociación Teatral “Paraules i Dones” estrena “Más retazos y anécdotas de Burjassot”

2 marzo 2015|Burjassot

La Setmana de la Dona de Burjassot, organitzada per la Regidoria d’Espai Dona, dirigida per Lluna Àrias, arribarà a la seua recta final amb teatre. El divendres 6 de març, a les 19 h, el Centre Cultural Tívoli albergarà la representació creada per l’Associació Teatral “Paraules i Dones”. Es tracta de la segona part de la funció “Retazos y anécdotas de Burjassot” que l’associació va presentar l’any passat, també en el marc de la Setmana de la Dona.

Escrita i dirigida per Amparo Pastor, la posada en escena d’enguany torna a estar basada en fets i anècdotes ocorregudes en el municipi, i també, en supòsits que enriqueixen aquest espectacle com, per exemple, que el famós pintor Francisco de Goya estigué a Burjassot en algun moment de la seua vida. Un altre personatge serà protagonista: María la Divina, de qui no hi ha dubte que va passar una temporada a Burjassot i que va morir i va ser enterrada en el cementeri que hi havia al costat de l’Església. “Paraules i Dones” també donarà veu a la gran Carolina Álvarez, que va crear el Col·legi Major Sant Joan de Ribera. La representació es completarà amb altres escenes purnejants sobre el tramvia, les bugaderes, els bars, les maldats dels xiquets, els venedors ambulants i l’arribada de l’aigua potable, tot açò adobat amb música i coreografies.

En el repartiment, per ordre d’aparició, estan: Claudia  Esteban, Tamara Moraga, Amparo Pastor, Mª Ángeles Hernández, César Vercher, Fina Martínez, Teresa Jordan, Puri Laserna, Vicenta Sánchez, Bibi Martínez, Amparo Sogorb,  Paqui Garrido, Pilar Sanchis, María José Sanz, Emilia Villanueva, Pilar García, Marga Parra, Elena Antón i Dolores Godoy i els xiquets Ariadna, Lola, Ausiàs i Pepe.

La selecció musical ha estat a càrrec d’Ana Mayol i Paco López mentre que les coreografies han sigut creades, també, per Paco López.