La classe de 1r d’ESO ‘D’ de l’IES Vicent Andrés Estellés rep el premi del Projecte LÓVA pel seu pòdcast guanyador

11 abril 2024|Burjassot

IES VICENT ANDRÉS ESTELLÉS Premio LÓVA

Divendres passat 22 de març va resultar ser un dia inoblidable per a la classe de 1r d’ESO ‘D’ de l’IES Vicent Andrés Estellés de Burjassot. Vestit de gala per a l’ocasió, l’alumnat va rebre la visita de l’equip d’ambaixadors del projecte LÓVA (L’Òpera com a Vehicle d’Aprenentatge), que els va fer el lliurament del premi pel pòdcast que els alumnes, integrants de la companyia d’òpera ‘L@s Pelotas, van presentar i va ser seleccionat per a rebre un dels sis lots de ‘caixes per a fer LÓVA’. El premi ha consistit en un joc de campanes i un altre de ferramentes, finançats per la Fundació Daniel i Nina Caraso.

L’equip d’ambaixadors, format per José Luís Liarte (professor de música d’ESO, assessor de l’àmbit humanístic del CEFIRE de Castelló que va apostar en 2014 pel projecte LÓVA), Víctor Gil (tècnic responsable del departament d’Educació del Palau de les Arts), Miguel Gil (mestre de primària, impulsor i formador del projecte des de 2007, tant en centres escolars com en la presó de Valdemoro de Madrid) i Benjamín Garzón (mestre de primària i formador del projecte a la Comunitat Valenciana), va fer el lliurament de les caixes, que reben el nom de Pedro Sarmiento i Peter Hoyle, explicant a la jove companyia el que representen i per què es van crear. Així mateix, es va aprofitar l’ocasió perquè els alumnes  reberen les seues professions, dins de la companyia, i perquè expressaren el que significa per a ells formar part d’esta gran experiència musical.

El pròxim 28 de maig, la jove companyia ‘L@s Pelotas’ realitzarà l’estrena de la seua òpera, en la Sala d’actes de la Casa de la Cultura.