20 d’abril del 22, adeu mascaretes en espais interiors

7 abril 2022|Burjassot

mascarilla tipo

Les mascaretes deixaran de ser obligatòries en espais interiors a partir del pròxim 20 d’abril de 2022. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha comunicat al Ple Ordinari del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) que portarà al primer Consell de Ministres a celebrar després de la Setmana Santa, el pròxim 19 d’abril, un Reial decret en virtut del qual les mascaretes deixaran de ser obligatòries en interiors, a partir de la seua publicació en el BOE, que es produirà l’endemà, el 20 d’abril.

Així, en la reunió celebrada ahir a Toledo, la ministra va indicar que les mascaretes deixaran de ser obligatòries en espais interiors amb caràcter general, si bé el seu ús s’haurà de mantindre en els centres assistencials, tant per a treballadors com per a visitants i per a les persones ingressades quan estiguen compartint espais comuns anara de la seua habitació. També es mantindrà l’obligació de portar-les en els centres sociosanitaris, per a treballadors i visitants en zones compartides i en els mitjans de transport.

La decisió del govern es basa en l’informe realitzat per les persones expertes de la Ponència de Alertes que, a més, aconsella l’ús responsable de la mascareta en interiors per a població vulnerable i altres àmbits com a espais tancats d’ús públic.