50 portabebés ixen des de Burjassot per a arribar a la població refugiada de Síria

17 juny 2016|Burjassot

Espai Dona, el servei integral d’atenció a la dona de l’Ajuntament de Burjassot, dirigit per Lluna Àrias, regidora de Benestar Social, Igualtat i Desenvolupament Local, ha fet el primer enviament de bandoleres, fulars i motxilles portabebés per a enviar-los a la població refugiada de Síria a través de la iniciativa #PortabebésParaSiria. Des del mes d’abril, les veïnes i els veïns de Burjassot han acudit a les oficines d’Espai Dona per a dipositar les seues donacions i el taller de costura de CEMEF ha col·laborat també amb la confecció de diverses unitats.

El primer enviament, de 50 unitats, ja ha eixit i es farà arribar a les famílies que estan patint la guerra, a través de l’ONG AAPS, Associació de Suport al Poble Sirià i la campanya #PortabebésParaSiria.

Les oficines d’Espai Dona, en el carrer Colón, 40, han sigut des del passat mes d’abril, punt de recollida i, des que es va fer pública aquesta col·laboració, moltes veïnes i veïns s’han mobilitzat per a fer arribar aquesta ajuda. Per la seua banda, les dones del taller de costura organitzat per CEMEF, s’han sumat a la iniciativa confeccionant portabebés que han acompanyat de missatges personals de suport, altres articles per a bebès i detalls que han elaborat per iniciativa pròpia.

Des de la Regidoria d’Igualtat es fa un balanç “molt positiu” de la campanya de recollida que, en paraules de la regidora d’Igualtat, Lluna Àrias, “contribuirà a pal·liar una situació tan injusta com la que pateixen les mares i els pares sirians“. Per a la regidora, “la campanya ha servit també perquè a Burjassot coneguem més sobre la situació que s’està vivint a Síria“.

Des que es va llançar la campanya, a la fi del passat mes de febrer de la mà de dues mares donostiarres, s’han aconseguit més d’1.800 portabebés en tot l’Estat i s’han adherit 30 localitats que ofereixen més d’un centenar de punts de recollida, entre ells, el de Burjassot, tal com han informat des d’Espai Dona.