La Falla Domingo Orozco de Burjassot celebra la seua XVIII Setmana Cultural dedicada al teatre

25 novembre 2015|Burjassot

El teatre d’ahir a hui, en Burjassot i les seues falles. Amb aquest nom es presenta la XVIII Setmana Cultural de la Falla Domingo Orozco-Bailén de Burjassot que, del dimarts 24 al diumenge 29 de novembre, farà un recorregut per la història del teatre en el municipi a través d’una exposició i de diferents xerrades i activitats programades al llarg de la setmana.

El dimarts 24 de novembre a les 20.30 hores tindrà lloc la inauguració en el casal de la Comissió de l’exposició “El teatre d’ahir a hui, en Burjassot i les seues falles”, per passar, després de la mateixa, a un vi d’honor per a tots els assistents. Un dia més tard començaran les xerrades programades durant la setmana. La primera d’elles, “El teatre d’ahir i de hui a Burjassot”, que estarà moderada per César Vercher i que tindrà com a ponent a Arturo Cervellera Moscardó i a Luis Manuel Expósito Navarro. Serà a les 19.30 hores en el casal.

El dijous 26 de novembre la xerrada, “El teatre a les Falles de Burjassot”, estarà moderada per Mari Carmen Lledó i tindrà com a ponents a Salvador Navarro Moll i Gregorio Salvachua Moreno. També a les 19.30 hores.

La clausura de l’exposició i el sopar de “casolà” tindrà lloc el divendres 27 de novembre a partir de les 19 hores i, ja el dissabte a la mateixa hora i en la seu de l’Entitat Cultural Valenciana El Piló, en la carrer Doctor Moliner, 10, tindrà lloc l’homenatge a Teresín Fabra Ibáñez, per la seua trajectòria en el món del teatre i per ser la fundadora de la companyia de teatre de la Falla Domingo Orozco-Bailén. A les 19.30 hores, en el mateix espai, es representarà l’obra “Carxofes, canyes i pedres”, a càrrec del grup de teatre “El Teló” de la comissió fallera. La jornada es tancarà amb el sopar en el casal.

La setmana cultural finalitzarà el diumenge 29 de novembre amb el Campionat de Birles, a les 11 hores, junt amb l’equip de Jocs Tradicionals d’El Piló, i el Concurs de Dibuix. A les 12 hores serà el Concurs Gastronòmic i, a les 16 hores, el lliurament de premis i el tancament de la setmana.