Les Sitges de Burjassot tornen a obrir les seues portes els caps de setmana després de la visita de més de 4.600 persones en tres mesos

28 setembre 2015|Burjassot

Després de l’èxit de les visites guiades al cor de les Sitges, que d’abril a juny ha suposat que 4.669 persones hagen visitat el monument per excel·lència de Burjassot, fet que dóna nom a Burjassot com a Ciutat de les Sitges, el pròxim 3 d’octubre, l’Ajuntament de Burjassot, de la mà de l’Institut Municipal de Cultura i Joventut, va a reprendre les visites al conjunt arquitectònic de les Sitges durant els caps de setmana.

Com en l’anterior període de visites, aquestes tindran lloc els dissabtes i diumenges, fins al 20 de desembre, estant tancats el cap de setmana del 10 i 11 d’octubre i el del 5 i 6 de desembre, respectivament. Les visites estan destinades al públic en general en horari d’11 a 14 i de 17 a 20 hores i poden ser lliures o guiades, sent aquestes últimes amb la companyia d’un guia i d’una durada aproximada de 45 minuts. Les visites guiades es realitzaran a les 11, 12, 13, 17 i 19 hores, sent les lliures a partir de les 11:30, 12:30, 13:30, 18:30 i 19:30 hores. L’entrada es realitza pel Passeig de Concepción Arenal.

El preu de l’entrada per a visitar el monument és de 3€ per persona i 2€ per persona per a grups superiors a 15. Es manté la gratuïtat per a les visites concertades amb entitats municipals, sense ànim de lucre, i amb finalitats socials, culturals i/o educatives sempre que se sol·licite la seua realització en horari ordinari, és a dir, de dilluns a divendres de 8 a 22 hores. La recaptació es destinarà íntegrament a la conservació del monument.

Totes les visites, guiades o lliures, s’acompanyaran amb el lliurament d’un díptic informatiu al final del recorregut, per la qual cosa el visitant disposarà d’una informació bàsica sobre Les Sitges, fins i tot en la modalitat de visita lliure.

El recorregut de les visites inclou l’entrada a la zona subterrània del monument per a passejar pels 6 sitges comunicades i visitables, visionat d’audiovisuals explicatius, visita a l’exposició “Els Sitges de Burjassot”, elaborada per la Universitat Politècnica de València, accés a l’antiga Escola d’Arts i Oficis de València, a l’origen, magatzems per guardar el cereal i, finalment, eixida al pati exterior on es gaudeix de la panoràmica del monument, l’esplanada amb els “pilons”, les tapes dels 41 sitges visibles, els Embarronats, l’Ermita de Sant Roc, el pou i la creu central.

Els veïns i visitants, com a record de la visita, podran acostar-se al Punt d’Informació, que allí mateix hi haurà situat, i adquirir alguns dels variats articles de marxandatge, entre els quals hi haurà articles de ceràmica, llibres, etc.

Les visites concertades per a grups estan orientades a col·legis i instituts, associacions, empreses i grups particulars que desitgen conéixer en profunditat el monument, el seu origen i la seua història, la seua funció, curiositats, el seu estat actual, etc. Aquestes visites, que s’hauran de concertar prèviament en el Servei d’Informació de l’IMCJB (info@imcjb.net, tel.: 963160630), podran realitzar-se en qualsevol horari i dia, sempre que es dispose de la confirmació de l’IMCJB, qui fixarà la cita, d’acord amb el sol·licitant i en funció de la disponibilitat del personal. La visita serà amb guia i s’adaptarà sempre a les característiques del grup, fins i tot preparant-la amb anterioritat, amb la intenció d’adaptar-la al màxim, segons l’edat i els interessos del grup visitant.