L’Ajuntament de Burjassot posa en marxa la campanya d’ADN caní, el 12 de setembre

9 setembre 2022|Burjassot

ADN Canino

L’Ajuntament de Burjassot posa en marxa, dilluns que ve 12 de setembre, la campanya de l’ADN caní. Tal com informava el Consistori passat mes de juliol, és al setembre quan la ciutadania està rebent en els seus domicilis la campanya i informació detallada en la qual l’Ajuntament s’insta les veïnes i els veïns a donar d’alta als seus gossos en el sistema d’identificació d’ADN, amb l’objectiu de contribuir a la reducció d’abandó dels animals i al mateix temps, a reduir dràsticament la presència d’excrements en les via pública.

En aquesta informació s’assenyala als propietaris i les propietàries dels cans que durant tres mesos, des de setembre fins a desembre, l’Ajuntament permetrà registrar de manera gratuïta als animals en el cens de l’ADN caní. Serà un inici voluntari i gratuït, en el qual els responsable dels animals no han d’abonar cap tarifa. Una vegada finalitzat aquest període, sí que entrarà ja en marxa l’obligatorietat mitjançant el pagament de la taxa d’identificació mitjançant ADN.

Apostem per la nostra ciutat i per les nostres veïnes i veïns, per la seua col·laboració en aquesta campanya, per a ajudar a reduïr dràsticament l’abandó d’animals i l’eliminació dels excrements en la via pública. Som conscients que la immensa majoria dels ciutadans i les ciutadanes ja contribueix activament en aquests objectius, però lluitarem per mantindre la nostra ciutat neta i els nostres peluts protegits. Som una ciutat que cuida els animals, que conserva el seu entorn, i aquesta mesura redundarà de forma molt beneficiosa en aquests objectius”, ha declarat Rafa García, alcalde de Burjassot.

Tota la informació sobre la campanya, les clíniques veterinàries col·laboradores o la manera en la qual es realitzen les proves de l’ADN pot consultar-se en l’apartat específic sobre l’adn caní creat en la pàgina web municipal.

Amb la identificació mitjançant l’ADN, es redueixen dràsticament la presència d’excrements en la via pública; es guanya en salubritat; la col·laboració ciutadana augmenta i, a més, es veu beneficiada amb aquest sistema de detecció. L’experiència d’altres municipis en el sistema d’identificació mitjançant ADN permet afirmar que aquesta reducció de femta en les via pública pot ser superior al 70%, així que apostar per aquesta via és apostar també per la sostenibilitat, la neteja, la conscienciació i el civisme.

Una vegada estiga el cens realitzat i el període voluntari d’inscripció finalitzat, la normativa permetrà sancionar a aquelles persones que no retiren els excrements dels seus animals dels espais públics, carrers, places, avingudes, etc. i identificar també de manera aproximada, les zones o àrees a les quals acudisquen animals no identificats en el cens, amb la qual cosa, la labor de vigilància serà molt més efectiva gràcies a les dades que reportaran les anàlisis realitzades.