Presentat el nou Programa Municipal d’Absentisme Escolar

17 febrer 2023|Burjassot

Presentación PMAE 16-02-2023

L’Ajuntament de Burjassot ha presentat el nou Programa Municipal d’Absentisme Escolar (PMAE) en una trobada amb els centres educatius que va tindre lloc dijous passat 16 de febrer, en el Saló de Plens del Consistori. A l’acte de presentació, que va comptar amb presència de les regidores d’Educació i Serveis Socials, Manuela Carrero i Isabel Mª Mora, i de diferents professionals del departament dels Serveis Socials i del Gabinet Psicopedagògic, van assistir els directors i directores dels diferents centres educatius públics i concertats de Burjassot.

El motiu d’aquesta trobada era explicar les principals novetats i particulars que inclou el nou PMAE, després d’adaptar-lo al nou protocol d’actuació davant situacions d’absentisme escolar en els centres sostinguts amb fons públics de la Comunitat Valenciana, establit per la Direcció General d’Inclusió Educativa. Aquest nou protocol suposa un canvi substancial de la metodologia sobre aquesta realitat de manera que amplia les competències en aquest àmbit sobre els centres educatius i els seus cossos directius, proposant una intervenció més limitada per part dels agents socials.

La finalitat última del PMAE de Burjassot és garantir la plena escolarització de l’alumnat en edat d’escolarització obligatòria, garantir el dret a l’educació i reduir l’absentisme escolar. En aqueix sentit, des del PMAE s’estableix un protocol per a previndre, detectar i intervindre en casos d’absentisme escolar, que sistematitze i coordine les actuacions de tots els agents implicats.