Naix ‘Hémera’, la revista de l’Escola d’Igualtat de Burjassot
22 novembre 2024|Burjassot
En el marc de l’Escola d’Igualtat de l’Ajuntament d’Igualtat, posada en marxa per la regidoria d’Igualtat i Feminisme que dirigeix Yolanda Andrés, un nou projecte ha vist la llum. Es tracta del naixement de Hémera, una revista el número 1 de la qual apareix coincidint amb la campanya municipal amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona. Una campanya amb el lema No estàs sola, el mateix que crida, a colp de megàfon, una dona, que representa a totes, en la portada de Hémera.
Per què Hémera? En la mitologia grega, Hémera és la resplendent deessa de la llum i del dia, una figura plena de poder que, cada matí, emergia per a portar llum al món. No obstant això, no era esmentada en els mites grecs ni solia ser protagonista, a pesar que el seu paper principal era assegurar que el sol, tan necessari per a viure, brillara durant el dia. Com a picada d’ullet a eixa deessa, tan necessària i important com a poc reconeguda. Com a homenatge a aquesta funció d’aportar llum al món, la regidoria d’Igualtat ha volgut adoptar eixe nom, Hémera, per a una nova publicació que pretén complir amb els objectius transversals de l’Escola d’Igualtat: la promoció de la igualtat, la visibilització de la dona en els diferents àmbits socials i la prevenció de la violència de gènere.
Amb aquesta nova eina, en format paper i en format digital, l’Escola d’Igualtat de Burjassot pretén continuar aportant informació i formació a tots els nivells i per a totes les edats, posant l’accent en la població més jove. El núm. 1 de Hémera, a més d’oferir una declaració d’intencions en les seues primeres pàgines, fa un repàs textual i en imatges de totes les iniciatives que, des de regidoria d’Igualtat, s’han efectuat al llarg del 2024. Així mateix, inclou una secció d’entrevistes amb personatges rellevants en matèria de cultura i divulgació feminista, com el filòsof i agent d’Igualtat, Agustín Zaragozá; la directora de cinema i responsable del documental Filles de Cynisca, Beatriz Serrano o Ofelia Albero, agent d’Igualtat de l’Ajuntament de Burjassot. Una secció en la qual “la dada mata al relat” i una altra amb propostes culturals a partir de llibres, cinema d’estrena i pòdcasts tanquen aquest primer número de Hémera, una revista que naix amb vocació de continuïtat.
Hémera es repartirà en els diferents actes que componen la programació de l’Ajuntament de Burjassot amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona. Així mateix, estarà disponible en el Consistori, a la Casa de Cultura, a la Biblioteca Municipal i en els diferents centres culturals i socials de Burjassot. També es farà arribar als centres educatius del municipi, mentre que la seua VERSIÓ DIGITAL està disponible per a la seua consulta i descàrrega en www.burjassot.org.