Salvador Varea, professor de Cicles Formatius del col·legi Joan XXIII, realitza una estada formativa en Illa Reunió
10 abril 2025|Burjassot
Continuant amb la formació del professorat per a oferir les millors opcions formatives al seu alumnat, el centre educatiu Joan XXIII de Burjassot ha informat d’una nova mobilitat d’un dels seus professors, Salvador Varea que, en esta ocasió, s’ha desplaçat fins a l’Illa Reunió.
Durant dos setmanes, Salvador ha estat en esta preciosa illa situada en el departament francés d’ultramar, al costat de Madagascar en ple Oceà Índic i, d’allí, s’ha portat projectes de col·laboració de treball conjunt amb temes com l’homofòbia, l’eco-turisme, per a treballar en anglés E-twinig, assistència a classes d’economia i gestió empresarial, plantes medicinals i les seues característiques, estètica i qualitats ornamentals i medicinals i adaptabilitat a les diferents condicions. “En definitiva, projectes assolibles que ens ajudaran a reforçar la nostra relació bilateral, a conéixer diferents formes de treball, de cultura, que ens enriquiran mútuament i qui sap si aconseguirem projectes Erasmus per a poder intercanviar experiències ací a Burjassot i també en St. Benoit”, ha assenyalat Salvador.
L’estada de Salvador arriba després d’uns anys de col·laboració entre el centre educatiu burjassoter i el situat en Illa Reunió, després d’una primera visita de la professora Mdme. Payet Sylvie en la qual van visitar empreses per a aconseguir col·laboracions en el seu projecte destinat a l’alumnat de Gestió Administrativa i Vendes. Esta primera visita va portar amb si, després d’un intens treball, que l’alumnat poguera visitar Burjassot, acollit per les famílies del centre; visita en la qual, a més de realitzar les seues pràctiques, van poder gaudir de l’Albufera, la Ciutat de Les Arts i les Ciències, el Pati de Sant Roc, la visita a l’Ajuntament de Burjassot, etc.
Durant les dos setmanes en Illa Reunió, el professor burjassoter ha tingut l’oportunitat de conéixer la forma de treball dels seus homòlegs, com és el seu dia a dia a les aules, la seua manera d’enfocar la internacionalització de l’institut, com motiven als alumnes perquè realitzen mobilitats Erasmus, com treballen les competències dels diferents oficis que ofereixen, etc, podent intercanviar formes de treball, realització de bones pràctiques, enfocaments educatius per a alumnes amb necessitats especials i la interrelació entre el món de les empreses i de la formació professional d’un i un altre país.
Una gran experiència que, amb seguretat, serà inoblidable.