Adjudicades les obres de soterrament de les vies d’FGV en l’estació de l’Empalme de Burjassot

12 març 2019|Burjassot

Adjudicación obras soterrament

La conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, a través de la Mesa de Contractació, ha proposat l’adjudicació de forma provisional de les obres de soterrament de les vies d’FGV en l’estació de l’Entroncament de Burjassot a l’empresa UTE Vies i Construccions-Grup Bertolín per un import de 8.144.981 euros amb IVA inclòs. Ara l’empresa haurà de presentar tota la documentació requerida per a fer efectiva aquesta adjudicació.

El mes de novembre passat la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, informava l’alcalde de Burjassot, Rafa Garcia, sobre l’inici de la licitació d’aquest projecte que augmentarà la seguretat i millorarà l’entorn de la zona en urbanitzar els terrenys alliberats amb l’aixecament de les vies.

Continuem fent passos que són inamovibles, l’adjudicació a una empresa i el requeriment de la documentació per a fer-la efectiva per part de la Generalitat ens permet albirar el final del laberint en què va quedar sumida una part de la nostra ciutat. És una importantíssima notícia per al barri de l’Empalme i per a tot Burjassot, ja que per fi la realitat s’imposa a qualsevol altre escenari. Tenim un projecte, tenim una adjudicació, i en breu, tindrem una obres que ens permetran urbanitzar tota la zona i posar en valor el barri i tot el que l’envolta. Han sigut molts anys esperant, però tot té un final, i aquest està més a prop que mai”, ha declarat l’alcalde de Burjassot, Rafa García, qui també ha volgut mostrar el seu agraïment a la consellera, Maria José Salvador, i al president de la Generalitat, Ximo Puig, per l’esforç que han realitzat per a poder fer realitat aquest final urbanístic, quasi una dècada després.

L’actuació programada per la Generalitat consisteix, fonamentalment, en la connexió ferroviària de l’estació d’Empalme amb el soterrament existent i d’aquest amb la via en sentit Bétera, així com la finalització de la urbanització de superfície sobre les vies soterrades, que permetrà donar continuïtat a l’Avinguda Burjassot de València cap al nucli urbà de la localitat a través del carrer València, mitjançant la retirada de la via, que quedarà fora de servei.

Actualment, a l’eixida de l’estació d’FGV de l’Empalme a Burjassot, cap a Bétera, existeix des d’abril de 2011, un tram de via que inclou un túnel de 288 metres, amb les seues rampes d’accés, amb les corresponents instal·lacions d’electrificació, senyalització i seguretat ferroviària, però no es troba en servei ja que falta executar les connexions ferroviàries del costat Empalme i del costat Bétera.

A més, la infraestructura i superestructura ferroviària es completarà amb les instal·lacions d’electrificació, senyalització i seguretat ferroviària, així com la instal·lació del sistema de ventilació a l’interior del túnel existent.