Adrià Targa, guanyador del XIX Premi Vicent Andrés Estellés de Poesia 2019 de Burjassot

16 juliol 2020|Burjassot

Adrià Targa Premi VAE

El poeta tarragoní Adrià Targa Ramos s’ha alçat com a guanyador de la XIX edició del Premi Vicent Andrés Estellés de Poesia de Burjassot, un premi que l’Ajuntament de Burjassot convoca anualment en honor al seu poeta més il·lustre, Vicent Andrés Estellés.

El Jurat, compost en aquesta edició per Àngels Gregori Parra, guanyadora de la XVIII edició del Premi VAE; Francesc Rodrigo Segura, membre del jurat de la XVIII edició i Albert García Elena, guanyador del XVII Premi VAE i membre del jurat en la seua XVIII edició, ha coincidit a destacar la qualitat de l’obra presentada per Adrià Targa, baix el títol de “Canviar el cel”, la qual li ha fet alçar-se amb aquest guardó literari que, a punt de complir dues dècades, té una dotació econòmica de 9.000 euros.

Després que l’alcalde de Burjassot, Rafa García, haja comunicat personalment a Adrià que és el nou guanyador del Premio VAE de Poesia de Burjassot, està previst que la cerimònia de lliurament del guardó es celebre d’ací a uns mesos, una vegada transcorregut l’estiu, de la mateixa manera que ara, des de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Burjassot, comencen els tràmits per a materialitzar l’edició i publicació de l’obra guanyadora.

Adrià Targa (Tarragona, 1987) és llicenciat en Filologia Clàssica per la Universitat de Barcelona. Ha publicat els llibres de poesia L’exili de Constança (2008), Boques en calma (2010, premi Gabriel Ferrater), Ícar i set poemes (2015) i la plaquetteLiorna (2015). És alumne i ara professor de l’Escola de Lletres de Tarragona. “Celebració” és la seua primera traducció publicada.