AFIVAN Burjassot programa diferents activitats pel Dia Internacional de la Fibromiàlgia

24 abril 2019|Burjassot

Des de 06/05/2019 fins a 12/05/2019

AFIVAN

L’Associació de Fibromiàlgia València Nord (AFIVAN) de Burjassot, celebrarà diumenge que ve 12 de maig al matí, el Dia Internacional de la Fibromiàlgia, i, amb motiu d’aquesta celebració, ha programat diferents activitats que començaren el dilluns 6 de maig.

El citat dia, a les 18 hores, tindrà lloc a la Casa de Cultura una xarrada informativa en la qual es tractaran diferents temes vinculats a la malaltia tals com els trastorns del somni en la fibromiàlgia, ponència realitzada pel Doctor Pascual Ernesto Casañ Gosalvez, vinculat al València CF, i l’alimentació i la seua relació amb moltes síndromes i inflamacions musculars impartida en aquest cas pel Doctor Jesús Blesa Jarque, doctor de l’Àrea de Nutrició i Bromatologia del Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l’Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal. També està vinculat a la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València, a l’Institut de Ciència dels Materials i al Parc Científic de la Universitat de València. És part també de la Unitat Mixta d’Investigació en Endocrinologia, Nutrició i Dietètica Clínica Universitat de València – Institut d’Investigació Sanitària La Fe.

A més, durant la setmana s’ubicaran taules informatives en els dos Centres de Salut de Burjassot i el dimecres 8 d’abril una taula se situarà a la porta de l’Ajuntament, coincidint amb el mercat ambulant. Un dia més tard, el dijous 9 de maig, AFIVAN participarà en la concentració programada en tots els centres de l’INSS per a reivindicar els drets dels malalts de fibromiàlgia.

Els actes commemoratius finalitzaran el diumenge 12 de maig en la Plaça de l’Ajuntament. A les 11 hores, Ángel Ramírez, de l’Acadèmia de Ball Ángel Ramírez, oferirà una classe oberta de ball a la qual estan convidats tots els veïns i les veïnes de Burjassot i, a les 12 hores tindrà lloc la lectura del manifest per Julia Liébana Vivanco.

Des d’AFIVAN, entitat que es reuneix habitualment en el Centre Social Isaac Peral de Burjassot, animen als afectats per la malaltia, als seus familiars i al municipi en general al fet que passen per les seues taules informatives i realitzen també totes aquelles consultes que siguen del seu interés.