Albert Garcia Elena guanya el XVII Premi Vicent Andrés Estellés de Poesia

21 desembre 2016|Burjassot

La XVII edició del Premi Vicent Andrés Estellés de Poesia de Burjassot ja té guanyador després que, en la jornada de dilluns (19-12-2016), el Jurat es reunira en la Casa de Cultura per a deliberar i prendre la decisió. El guanyador és el poeta barceloní Albert Garcia Elena (Barcelona, 1970) que s’ha alçat amb el premi, per la seua obra presentada, Tòtem Ordre.

A aquesta edició del certamen de poesia, que anualment el municipi que va veure nàixer al genial Estellés convoca en la seua memòria, s’han presentat un total de 32 poemaris, tots ells “de molt bona qualitat” segons el Jurat, conformat per Elm Puig i Mir, guanyador de l’edició de l’any passat, Begonya Pozo i Ana Ballester.

Albert García Elena és Llicenciat en filologia catalana per la Universitat de Barcelona, ha publicat quatre llibres de narrativa i ha sigut inclòs en diverses recopilacions, antologies de relats breus i poesia, sovint amb diferents pseudònims. És especialista en formats breus, aforística i ludolingüística. Actualment, resideix a Barcelona i treballa en l’Institut de les Lletres Catalanes.

El premi VAE de Poesia està concedit per l’Ajuntament de Burjassot i la Fundació Vicent Andrés Estellés, i compta am una dotació de 9000 euros. L’Ajuntament, en col·laboració amb Edicions Bromera, publicarà el poemari guanyador en la Col·lecció Bromera Poesia i el presentarà coincidint amb la cerimònia de lliurament del premi, en la primavera del 2017.