Alumnat de La Nativitat coneix les conseqüències del dany cerebral provocat pels accidents de trànsit

13 gener 2023|Burjassot

PLB Charla enero 2023

La Policia Local de Burjassot porta anys treballant amb els centres educatius del municipi, a través de xarrades i tallers, centrats en l’educació viària orientada als escolars. Passades les festes i amb l’alumnat de retorn a les aules després de les seues vacances, la Policia ha représ aquestes xarrades que, en moltes ocasions, es duen a terme juntament amb professionals i pacients del Centre de neurorehabilitació Vithas Neuro Rehab Human Brain.

Així, el dimecres 11 de febrer, Antonio Sánchez, terapeuta cognitiu de l’hospital El Consuelo de València i la pacient Olga Sendra, van estar en el col·legi La nostra Senyora de la Nativitat, compartint coneixements i experiències amb l’alumnat de 4t de l’ESO. Al llarg de la xarrada, es van explicar les conseqüències dels traumatismes cranioencefàlics, produïts principalment per accidents de trànsit.

Olga Sendra, pacient del centre Vithas, va ser atropellada fa dos anys, mentre creuava un pas de vianants a València per un vehicle que circulava a gran velocitat i va fer cas omís del semàfor en roig. A causa dels danys físics produïts per l’accident, Olga va passar mesos ingressada a l’hospital i les seqüeles van resultar importants, l’accident li va canviar la vida, tal com ella va explicar a l’alumnat.

Juntament amb Antonio i Olga, la inspectora I. Araceli Pereira va realitzar també la seua intervenció tractant de sensibilitzar als joves, alguns ja usuaris de diferents vehicles i en breu podran conduir vehicles de motor, de la importància del respecte a les normes de trànsit i circulació, tant des del punt de vista del conductor com del vianant, i de les conseqüències fatals que poden tindre aquest tipus d’accidents.

Segons la PLB, en els últims anys han augmentat considerablement els accidents en els quals els Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), com per exemple els patinets elèctrics, conduïts per gent jove, estan implicats. Es recorda l’ús obligatori del casc i la prohibició de portar passatger en aquesta mena de vehicles.