Alumnat del grau de Logopèdia de la UV visita i coneix l’ADI de Burjassot
17 febrer 2025|Burjassot
Dimecres passat 5 de febrer, un grup d’estudiants del grau de Logopèdia de la Universitat de València va visitar el Centre Socioeducatiu Díaz Pintado de Burjassot per a conéixer, de primera mà, els serveis que ofereix l’ADI, el Programa d’Atenció al Desenvolupament Infantil de l’Ajuntament de Burjassot. La finalitat de la visita ha sigut conéixer el funcionament i el modus operandi d’aquest programa per la importància que té sobre l’atenció precoç dels menors.
Així, al grup d’estudiants universitaris se’ls va fer una visita guiada pel Centre Socioeducatiu Díaz Pintado (seu de l’ADI) perquè conegueren la resta de programes que en ell es desenvolupen i també van tindre una reunió de treball i una entrevista amb les professionals de l’ADI, els qui els van explicar en profunditat les principals línies de treball del programa, posant l’accent en el paper rellevant que aquest té “en la prevenció de qualsevol trastorn primerenc i, en concret, i a causa de la naturalesa professional dels estudiants de logopèdia, en aquells trastorns relacionats amb el llenguatge”. La jornada va finalitzar amb la visita la sala d’intervenció de l’ADI.
L’ADI és un servei municipal d’atenció dirigit a la població infantil de 0 a 6 anys, preferentment a la de 0 a 3 anys, així com a les seues famílies i entorn. Es tracta d’un contracte programa que es desenvolupa en el marc del Sistema Públic Valencià dels Serveis Socials i que, en el cas de Burjassot, és gestionat pel Gabinet Psicopedagògic Municipal, departament amb àmplia experiència i competència en la detecció i prevenció de dificultats maduratives en el desenvolupament dels menors.
Els objectius de l’ADI són, preferentment, oferir a les xiquetes i xiquets amb trastorn en el seu desenvolupament, o amb el risc de patir-lo i a les seues famílies, un conjunt d’accions per a optimitzar i potenciar les seues capacitats, de manera que faciliten l’adequada maduració en tots els àmbits i que els permeta aconseguir el màxim nivell de desenvolupament personal i d’inclusió social.